Napadnut član UO LGBT Foruma Progres: Zadobio lakše tjelesne povrede

Saopšteno je da je, prema informacijama s kojima trenutno raspolaže LGBT Forum Progres, "motiv napada bila seksualna orijentacija S.K., odnosno mržnja prema LGBT osobama"
2 komentar(a)
LGBT Forum Progres, Foto: LGBT Forum Progres
LGBT Forum Progres, Foto: LGBT Forum Progres
Ažurirano: 05.08.2017. 12:34h

LGBT aktivista i član Upravnog odbora LGBT Forum Progresa S.K. napadnut je jutros oko 11 časova u u prostorijama svog lokala u Podgorici, saopštio je LGBT Forum Progres.

S. K. je, kako je soapšteno, zadobio lakše tjelesne povrede.

"Jutros, oko 11 časova, u prostorijama svog lokala u Podgorici napadnut je LGBT aktivista i član Upravnog odbora LGBT Forum Progresa S.K. Kako saznajemo, grupa napadača je verbalno i fizički prijetila S.K., nakon čega mu je polomljenim bocama nanijela lakše tjelesne povrede. Odmah nakon napada, S.K. je primljen u Urgentni centar, gdje mu je ukazana adekvatna pomoć i njega. Policija je blagovremeno reagovala, a napadači su odmah uhvaćeni i privedeni. Očekujemo da će Uprava policije i tužilaštvo što skorije i kvalitetnije formirati predmet, zasnovan na svim činjenicama", navodi se u saopštenju.

Saopšteno je da je, prema informacijama s kojima trenutno raspolaže LGBT Forum Progres, "motiv napada bila seksualna orijentacija S.K., odnosno mržnja prema LGBT osobama."

"Njegov višegodišnji predani rad i aktivizam u LGBT Forum Progresu su nam bili i uvijek će biti od izuzetnog značaja. Upravo zbog toga nas je ovaj gnusni napad šokirao i podsjetio da je homofobija i dalje itekako realan i ozbiljan problem u Crnoj Gori. I pored mnogo napornog rada i truda, ovakve situacije su realnost velikog broja LGBT osoba u Crnoj Gori. Mržnja, nasilje, diskriminacija i netolerancija su veoma stvaran dio života za cjelokupnu LGBT zajednicu, i nešto što crnogorsko društvo mora da prepozna i prihvati, i sa čime konačno mora da se izbori", navodi se u saopštenju.

Bonus video: