U Tivtu najavljene akciju u cilju suzbijanja nelegalnog zauzimanja javnih površina

Najavljeno je da će gradonačelnica Tivta Snežana Matijević narednih dana održati sastanak sa svojim kotorskim kolegom Vladimirom Jokićem kako bi se unaprijedilo funkcionisanje zajedničkog Azila za napuštene životinje koje su dvije opštine prije par godina osnovale u Kavču.
1 komentar(a)
Gradsko pristanište Pine, Foto: Siniša Luković
Gradsko pristanište Pine, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.08.2017. 14:47h

Inspekcijski organi Opštine Tivat i predstavnik JP za upravljanja morskim dobrom najavili su zajedničku akciju sa ciljem suzbijanja nelegalnog zauzimanja javnih površina na gradskoj rivi i šetalištu Pine od strane nekih od tivatskih ugostitelja, dogovoreno je pored ostaloga, na održanoj redovnoj sjednici Kootrdinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone u Tivtu.

"Predsjednica Opštine Snežana Matijević iskazala je nezadovoljstvo činjenicom da pojedini ugostiteljski objekti na Pinama, postavljanjem dodatnog mobilijara značajno prevazilaze definisane površine ugostiteljskih bašta", saopšteno je nekon sjednice uz napomenu da će inspekcija narednih dana suzbiti "ovu pojavu koja ostavlja ružnu sliku grada".

Članovi Koordinacionog tijela osim što su razmatrali stanje na požarištima u okolini tivatske opštine i kontatovali da "nema razloga za brigu i nemir".

Analizirano je i odvijanje špica sezone na aerodromu Tivat, istakavi da se "saobraćaj odvija uobičajenom dinamikom uz veliki trud i zalaganje svih zaposlenih".

"Opštinska Služba za inspekcijske poslove i dalje veoma aktivno sprovodi kontrolu auto-taksi prevoza na Aerodromu Tivat. Konstatovano je kako je u ovom segmentu funkcionisanja saobraćaja na Aerodromu Tivat, stanje poboljšano", saopšteno je nakon sjednice uz napomenu da je analiziran i rad Komunalnog preduzeća čiji zaposleni rade u dvije, a po potrebi i u tri smjene da bi grad u kome boravi skoro 8.000 turista održali čistim i urednim.

"Pri samom kraju je i posao krčenja i čišćenja puta na relaciji Gošići – Gornji Krašići, dugog dva kilometra, koji je od posebnog značaja sa aspekta djelovanja u slučaju požara. Direktor Komunalnog preduzeća Tonko Lukšić istakao je i da se otpočelo sa čišćenjem oborinskih kanala i potoka u Tivtu kako bi spremno dočekali sezonu padavina", saopšteno je iz Opštine.

Najavljeno je i da će gradonačelnica Matijević narednih dana održati sastanak sa svojim kotorskim kolegom Vladimirom Jokićem kako bi se unaprijedilo funkcionisanje zajedničkog Azila za napuštene životinje koje su dvije opštine prije par godina osnovale u Kavču.

Bonus video: