MZ Ozrinići dobila sportski teren koji će nositi ime po Žarku Varajiću

Vrijednost radova 28.000 eura, a adaptaciju terena finansiralo je Ministarstvo sporta i mladih

5410 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

U Mjesnoj zajednici (MZ) Ozrinići, u Nikšiću, otvoren je rekonstruisan sportski teren, koji će ime nositi po legendarnom košarkašu Žarku Varajiću.

Vrijednost radova je iznosila 28.000 eura, a adaptaciju terena finansiralo je Ministarstvo sporta i mladih.

"Ovo je pokazatelj uspješne saradnje Mjesne zajednice Ozrinići, Opštine Nikšić i Ministarstva sporta i mladih. Očekujem da, u narednom periodu, imamo još ovakvih projekata, realizovanih zajedno sa resornim ministarstvom na zadovoljstvo naših sugrađana", kazao je predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, koji je pomenuti sportski teren otvorio zajedno sa ministrom Dragoslavom Šćekićem.

Na terenu je postavljena specijalna podloga i konstrukcija za koš.

"Ministar Šćekić je izrazio zadovoljstvo što će ovaj teren nositi ime po legendarnom Žarku Varajiću, rekavši da će u narednom periodu turnir koji se održava u njegovu čast okupljati sve više učesnika. Kazao je da Vlada Crne Gore nastoji da u svim mjestima obezbijedi kvalitetne uslove za bavljenje sportom", navodi se u saopštenju Opštine.

Predsjednik MZ Miodrag Rojević, kako je navedeno, zahvalio se što su Ozrinići dobili prelijep sportski teren i podsjetio da je Savjet Mjesne zajednice jednoglasno donio odluku da teren nosi ime po Varajiću, koji je rođen u tom mjestu.

Bonus video: