Zabrana gradnje u Tivtu počeće mjesec dana ranije

Zbog produženja trajanja ljetnje turističke sezone, neophodno je zabranu izvođenja građevinskih radova sprovesti znatno ranije, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu

1931 pregleda 1 komentar(a)
Sa jednog od gradilišta u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Sa jednog od gradilišta u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Na narednom zasijedanju lokalnog parlamenta u Tivtu pred odbornicima će se naći predlog odluke o izmjeni Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova na teritoriji opštine Tivat tokom ljetnje turističke sezone, kojom će biti definisano da zabrana gradnje stupa na snagu 1. juna i traje do 15. septembra.

To je danas najavljeno iz lokalne uprave Tivta – grada koji u posljednjih nekoliko godina doživljava ogromnu ekspanziju prvenstveno stanogradnje, te koji sve više počinje da liči na Budvu, koja je prevelikom i nesrazmjernom gradnjom urbanistički i prostorno urnisana u proteklih dvadesetak godina.

Kako je poručeno iz administracije gradonačelnika Tivta Žejka Komnenovića, u periodu od 1.juna do 15.septembra, radi nesmetanog odvijanja turističke sezone, biće zabranjeno započinjanje i izvođenje građevinskih radova, koji obuhvataju gradnju i rekonstrukciju objekata i raskopavanje javnih površina. Trenutno važećom odlukom definisan je period zabrane od 1.jula. do 15.sepembra

„Zbog produženja trajanja ljetnje turističke sezone, neophodno je zabranu izvođenja građevinskih radova sprovesti znatno ranije. U narednim godinama može se očekivati dalje pooštravanje ove mjere, u smislu ranijeg početka i kasnijeg prestanka važenja ove odluke, a sve u skladu sa ciljem povećanja zadovoljstva građana i brojnih posjetilaca Tivta tokom ljetnjih mjeseci“, poručili su iz Sekretarijata za privredu Opštine Tivat.

Bonus video: