Ulcinj: Ambiciozne najave lokalne vlasti

U Ulcinju najavljuju kamen-temeljac za “Otrant Reefs”, rekonstrukciju ulica, izgradnja stadiona...

8190 pregleda 44 reakcija 5 komentar(a)
Planirani izgled novog “Otranta”, Foto: Opština
Planirani izgled novog “Otranta”, Foto: Opština

Kamen temeljac za izgradnju luskuznog turističkog kompleksa "Otrant Reefs” na Velikoj plaži, biće postavljen tokom proslave Dana opštine, koji se ove godine obilježava 6. aprila, saznaju “Vijesti”.

Kompleks podrazumjeva renoviranje postojećeg hotela i izgradnju novog najveće kategorije, kao brojne druge sadržaje i šetalište uz Port Milenu.

Od kraja prošlog vijeka, Ulcinj kao Dan Opštine obilježava prvu subotu aprila, koja simbolizuje kraj berbe maslina, odlazak pomoraca na brodove i početak sezone.

Firma “Argos” iz Ulcinja, koja je investitor, dobila je ranije saglasnost glavnog državnog arhitekte na idejno rješenje turističkog naselja “Otrant Reef Resort”. Za izradu rješenja bio je zadužen arhitektonski studio “Next Level” iz Ulcinja.

U nedavnom intervjuu “Vijestima”, predsjednik Opštine Omer Bajraktari najavio je da će ove godine početi izgradnja bar jednog elitnog hotela sa 5 zvjezdica. Kazao je da je u pitanju hotel “Otrant”, koji će imati pet zvjezdica.

“Investitori su završili sve. Prijava gradnje je završena u decembru, odobrila je nadležna inspekcija. Sad čekaju ekološku saglasnost od agencije. To je investicija vrijedna 50 miliona eura. Počeli su pripremne radove, ne i glavne”, kazao je tada Bajraktari.

Prema saznanjima “Vijesti”, lokalna vlast će tokom proslave Dana Opštine najaviti i niz drugih značajnih investicija, čija realizacija se može očekivati uskoro.

“Već je najavljena rekonstrukcija Ulice Mujo Ulčinaku, bivše Ulice Ivana Milutinovića, od raskrsnice za hotel “Albatros” i bivši hotel “Galeb” pa do Prve banke. Ta investicija vrijedna je 750 hiljada eura i njena realizacija trebalo bi da počne uskoro”, kazao je “Vijestima” sagovornik iz Opštine.

Naveo je da je izrada programa obilježavanja manifestacije još u toku, ali je poznato da će predstavnici lokalne vlasti svečano otvoriti parking kod Opštine I zgradu Solidarnosti.

“Vijesti” su objavile i da će za Dan opštine, svečano biti potpisan ugovor o izradi glavnog projekta gradskog stadiona na početku Velike plaže.

Lokalna vlast planira da uskoro uredi sportske terene u Valdanosu I da u tamošnjem maslinjaku asfaltira put koji je ranije otvorila vojska. Planirano je i skoro otvaranje info punkta u Šasu…

Takođe, Bajraktari je najavio da će do Dana Opštine biti asfaltiran veliki dio ulica u gradu, raskopanih zbog izvođenja radova na realizaciji dva važna infrastrukturna projekta vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda, vrijedna 25 miliona eura.

Za dan Ulcinja biće održana i svečana sjednica lokalnog parlamenta i niz kulturno-umjetničkih i sportsko-zabavnih manifestacija.

Bonus video: