Odbor direktora "Montefarma": Na mjestu potpisnika stoji "menadžment" ili "zuacg", što je nedopustivo

"Menadžment nema ovlašćenja tumačenja propisa niti kontrole rada Odbora direktora Ustanove"

3974 pregleda 2 komentar(a)
Monteafm, Foto: Arhiva Vijesti
Monteafm, Foto: Arhiva Vijesti

Prvo, niko ne potpisuje nijedan akt, već na mjestu potpisnika stoji "menadžment" ili "zuacg", što je nedopustivo, ustanova mora imati lice koje je predstavlja, naročito u pisanim aktima, saopštio je danas Odbor direktora Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore (ZUACG) "Montefarm".

"Ova činjenica može da bude vrlo indikativna i nameće pitanje - ko se i zašto krije iz menadžmenta, odnosno naziva ustanove?", ističe se u saopštenju Odbora direktora koje je dostavio dr Goran Batrićević.

Oni su reagovali na današnje saopštenje "Montefarma" u kome se između ostalog navodi da "menadžment ne opstruira rad Odbora direktora".

"Takođe, što se tiče ostalih navoda iz nehrabro nepotpisanog saopštenja, oni su ponovljena priča iz inicijalne mejl prepiske. Pravilnici su podzakonski akti, akti nižeg reda od Zakona i odluka Vlade, te nije potrebno da 'menadžment' na njih podsjeća članove Odbora direktora. Odbor u novom sazivu ne kreće od 'sredine' već započinje svoj rad konstituisanjem i izborom novog predsjednika, a onda kreće u redovan rad. Inicijalno obavještavanje izvršnog direktora o pripremama odbora je prvenstveno informativnog karaktera i treba se shvatiti kao takvo. Menadžment nema ovlašćenja tumačenja propisa niti kontrole rada Odbora direktora Ustanove", poručili su iz Odbora direktora "Montefarma".

Dodali su i da postoje organi ovlašćeni za kontrolu rada Ustanove u cjelosti.

Poručili su da se o ovome predmetu više neće javno oglašavati, ni demantima niti na bilo koji drugi način.

Bonus video: