Stanari prijavili nelegalnu gradnju na krovu zgrade u centru Podgorice

Oni su zatražili intervenciju Građevinske i Komunalne inspekcije, a kako je istaknuto, nijesu dali saglasnost da se na krovu zgrade pravi stan
354 pregleda 2 komentar(a)
nelegalna gradnja, Trg Božane Vučinić, Foto: Privatna arhiva
nelegalna gradnja, Trg Božane Vučinić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.08.2017. 19:42h

Stanari ulaza broj 29 na Trgu Božane Vučinić apelovali su na nadležne inspekcije da spriječe, kako tvrde, nelegalnu gradnju na krovu zgrade.

Kako su objasnili na krovu zgrade, koja se nalazi iza “Metalke”, njihova komšinica Ivana Grujić, istovarila je građevinski materijal da bi napravila stan.

“U strahu smo da će time biti poremećena i statika zgrade, jer su tu glavni noseći zidovi, a bio bi zatvoren i protivpožarni izlaz”, ističe se u dopisu stanara.

Stanari su zatražili intervenciju Građevinske i Komunalne inspekcije, a kako je istaknuto, nijesu dali saglasnost da se na krovu zgrade pravi stan.

„Vijestima” su dostavili Odluku Skupštine etažnih vlasnika, koja je održana 30. jula, kojom se zabranjuju radovi na krovu zgrade.

“Po inicijativi Skupštine etažnih vlasnika, 28. jula je uviđaj uradila inspekcija za zaštitu prostora i Komunalna inpekcija. Zapisnikom Komunalne inspekcije konstatovano je da je Ivana Grujić deponovala građevinski materijal na krovu zgrade”, navodi se u Odluci.

Stanari su, kako se navodi, imajući u vidu između ostalog i da planskom dokumentacijom nije dozvoljena gradnja, izjavili da ne daju saglasnost za bilo kakve radove na krovu zgrade.

Za tu Odluku, kako se navodi, glasalo je 12 prisutnih stanara - etažnih vlasnika, kojih ima 22.

„Vijesti” od Ivane Grujić nijesu uspjele da dobiju komentar.

Stanari su optužili Grujić da je razbila katanac na ulazu za krov.

Odlukom Skupštine etažnih vlasnika, Upravnika su ovlastili da angažuje advokata da preduzme sve pravne radnje u cilju sprovođenja Odluke.

Navode da i pored svega Grujić namjerava da počne sa radovima.

Bonus video: