Instalacija računarske opreme u školama u Beranama

Opremanjem beranskih škola završava se akcija koja je sprovedena na nivou države

1148 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je saopštilo da je pri kraju akcija instaliranja računarske opreme u obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji Crne Gore.

Proteklog vikenda na red su stigle škole u Beranama i sa njima se završava akcija.

Najvećoj školi u Beranama, Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u računarskim učionicama će se instalirati 32 računara, dva televizora 65 inča i dva multifunkcionalna štampača, dok će kabineti biti opremljeni sa 18 računara, 18 televizora 65 inča i šest laptopova. Područna jedinica u selu Dolac dobija tri računara i tri televizora 65 inča, dok će područne jedinice u Donjem i Gornjem Zaostru dobiti po laptop i projektor, saopštilo je ministarstvo.

Računarske učionice u OŠ „Radomir Mitrović“ biće opremljene sa 16 računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će se u kabinetima instalirati 15 računara, 15 televizora i pet laptopova. Područna jedinica te škole u selu Budimlja dobiće tri računara i tri televizora 55 inča. Područne jedinice u Petnjiku i Donjim Lugama dobijaju po dva laptopa i poi dva projektora, a područna jedinica u Dapsićima laptop i projektor.

Obrazovno-vaspitna ustanova u Donjoj Ržanici, OŠ „Donja Ržanica“, će za računarsku učionicu dobiti 10 računara, televizor 65 inča i multifunkcionalni štampač, a u kabinetima će se instalirati pet računara, pet televizora 65 inča i laptop. Područna jedinica u selu Zagorje dobiće dva laptopa i dva projektora. Područne jedinice u selu Kaludra i Rovca dobiće po laptop i projektor.

Računarska učionica OŠ „Polica“ biće opremljena sa četiri računara, televizorom i multifunkcionalnim štampačem, dok će se u kabinetima instalirati pet računara, pet televizora i laptop. Područne jedinice u selima Zagrađe, Dragosava – Mađte i Babino, dobiće po laptop i projektor.

Osnovna škola u selu Lubnice će u računarskoj učionici imati instalirana dva laptopa, projektor i multifunkcionalni štampač, a kabineti pet laptopova i četiri projektora. Područna jedinica u selu Glavaca dobiće laptop i projektor.

U kabinetima OŠ „Vladislav R. Korać“ instaliraće se pet laptopova i četiri projektora. Računarska učionica će biti opremljena sa dva laptopa, projektorom i multifunkcionalnim štampačem. Područna jedinica u selu Crljevine dobija laptop i projektor.

Bonus video: