Novi protest romskih porodica ispred Opštine Bar

Ovo je drugi protest koji organizuju, kako su kazali "Vijestima", jer misle da se tragedija brzo zaboravila i da nije ispunjeno ono što im je obećano - krov nad glavom

3838 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Marija Pešić
Foto: Marija Pešić

Romske porodice nastradalih u požaru pod Volujicom ušle su u zgradu Opštine Bar u toku protesta ispred te ustanove.

Nakon što su udaljeni iz ulaza i prilaza Opštini, na sastanak ih je primio Jovo Krstajić iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

sastanak Bar
foto: Marija Pešić

Ovo je drugi protest koji organizuju, kako su kazali "Vijestima", jer misle da se tragedija brzo zaboravila i da nije ispunjeno ono što im je obećano - krov nad glavom.

Četvoro predstavnika porodice Bislimi ušlo je na razgovor u zgradu te lokalne samouprave, nakon što im je portir rekao da izaberu "tri ozbiljna čovjeka" koji će ući na razgovor.

Kenidi Bislimi kazao je da su u toku prošlonedjeljnog protesta ispred Opštine primljeni na razgovor sa predstavnicima lokalne samouprave i Centra za socijalni rad, kada im je "obećano da će njihovo stambeno pitanje biti riješeno za pet dana".

"Od tada je prošlo sedam dana i niko nas nije zvao. Ni Opština Bar, ni Centar za socijalni rad, ni Romski savjet, ni niko. To su bila lažna obećanja, niko se ne okreće ka nama", ispričao je "Vijestima".

Bonus video: