SSCG plaća 5.649 eura zbog otkaza

“Na isti način su razriješeni predsjednici svih opštinskih sidnikalnih povjereništava”
118 pregleda 0 komentar(a)
Bogdan Krgović, Foto: Jadranka Ćetković
Bogdan Krgović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 02.08.2017. 15:05h

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu Osnovnog suda, kojom je Savez sindikata Crne Gore (SSCG) dužan da isplati 5.649 eura bivšem predsjedniku bjelopoljskog povjereništva te organizacije Bogdanu Krgoviću, zbog nezakonitog otkaza i uskraćivanja mandata.

Presuda je izrečena na ime materijalne štete, odnosno naknade zarada na osnovu nezakonitog uskraćivanja mandata u periodu od 30. oktobra 2015. do 31. jula 2016.

SSCG je dužan da plati i 700 eura sudskih troškova.

Krgović je razriješen početkom 2015. godine, a radna knjižica mu je zaključena 30. oktobra 2015. iako mu je mandate trajao do kraja 2019.

“Presuda je pokazala da je pobijedila pravda... Pokazao sam da je moj radni odnos nezakonito uskraćen. Očekujem da ću, kroz dalje aktivnosti i postupke koje ću pokrenuti zbog nezakonitog razrješenja, biti vraćen na posao shodno mandatu koji sam imao”, kazao je Krgović.

On je istakao da je otkaz bio neka vrsta osvete, jer prije dvije godine nije podržao struju aktuelnog čelnika SSCG Duška Zarubice i kandidaturu Zorana Masoničića za generalnog sekretara, već Marka Nikčevića.

Krgović kaže da su slične presude donijeli osnovni sudovi u Pljevljima i Nikšiću, za dvoje njegovih kolega koji su u isto vrijeme razriješeni:

“Na isti način su razriješeni predsjednici svih opštinskih sidnikalnih povjereništava u Crnoj Gori, ali su samo trojica tražili pravdu dok je većina kolega odlučila da ćuti”.

Bonus video: