IPO: Oštro osuđujemo napad, puna podrška našoj Baranki Maji Vukićević

"Pojedinci moraju shvatiti da moraju biti sankcionisani za izgovorene neprimjerene riječi i uvrede"

5292 pregleda 22 reakcija 4 komentar(a)
Šćekić, Foto: IPO
Šćekić, Foto: IPO

Internacionalna policijska organizacija (IPO) saopštila je danas da oštro osuđuje napad na poslanicu Demokratske narodne partije (DNP) Maju Vukićević.

"Pojedinci moraju shvatiti da moraju biti sankcionisani za izgovorene neprimjerene riječi i uvrede. S obzirom na nedavne nemile događaje, pružamo punu podršku, našoj Baranki Maji Vukićević. Smatramo, da su takvi napadi nedopustivi, bez obzira na političku pripadnost pojedinca", ističe se u saopštenju IPO koje potpisuje Momčilo Šćekić, izvršni direktor IPO.

Iz IPO su dodali da posebno naglašavaju da IPO osuđuje ovakve i slične napade.

"Linč na društvenim mrežama je neprihvatljiv i protivan principima Povelje Ujedinjenih nacija. Ugrožavanje sigurnosti pojedinca, kao što je slučaj sa uvaženom poslanicom Majom Vukićević, je za nas neprihvatljivo. Političke rasprave su legitimne, ali napadi na ličnost nisu. Stoga pozivamo sve relevantne aktere da se suzdrže od takvih neprimjerenih postupaka, te da se fokusiraju na konstruktivnu i argumentovanu raspravu. Uvijek ćemo podržati slobodu govora i mišljenja neovisno o političkoj pripadnosti i političkim uvjerenjima pojedinaca i oštro se suprotstaviti svakom obliku nasilja", piše u saopštenju IPO.

Bonus video: