Bogdanović: Studenti su temelj i gradivna supstanca svakog društva koje teži progresu i uspjehu

"Na nama je da uradimo sve kako bi našim mladim ljudima obezbijedili visok kvalitet života, ali i da afirmišemo i podstičemo one najbolje, jer ulažući u studente trasiramo put uspjeha, modernizacije i razvoja Crne Gore"

3855 pregleda 13 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Printscreen YouTube
Bogdanović, Foto: Printscreen YouTube

Šef poslaničkog kluba Demokrata u Skupštini Crne Gore i generalni sekretar te partije Boris Bogdanović čestitao je svim studentima Crne Gore Dan studenata.

"Kako vjekovima nazad, tako i danas, studenti su temelj i gradivna supstanca svakog društva koje teži progresu i uspjehu, ali i motor promjena i pokretač reformi. Na današnji dan, sjećamo se upravo jednog takvog primjera, crnogorskog studenta, Žarka Marinovića, koji je 1936. dao svoj život u borbi za ideju i prava svih studenata. Prateći njegov primjer, ne dozvoljavajući da ideja borbe za prava zamre, a luča slobode i pravde ugasi, budite ponosni nasljednici generacija prije vas, ali i uzor svim onim koje dolaze", naveo je Bogdanović.

On je kazao da "ovaj dan koji baštini jasnu viziju izgradnje visokoobrazovanog društva", podsjeća i opominje na obavezu poboljšanja uslova u kojim akademska elita društva stiče znanja.

"Na nama je da uradimo sve kako bi našim mladim ljudima obezbijedili visok kvalitet života, ali i da afirmišemo i podstičemo one najbolje, jer ulažući u studente trasiramo put uspjeha, modernizacije i razvoja Crne Gore", dodao je.

"Duboko vjerujući da ćete ostati ponos i simbol evropske i prosperitetne Crne Gore, ali i da je budućnost Crne Gore u sigurnim rukama, našim studentima još jednom želim srećan Dan studenata", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: