Radulović: UIKS reaguje na naslov izveden iz činjenica i dokumenata, ne razumijemo ljutnju

"U reagovanju Uprava za izvšenje krivičnih sankcija (UIKS) ne pobija ni jednu činjenicu iz našeg teksta, koji smo radili poštujući profesionalne standarde i Kodeks, a kontaktirali smo različite izvore, pa i predstavnike UIKS-a"

2945 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CIN-CG
Foto: CIN-CG

Novinarka Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN-CG) Đurđa Radulović odgovorila je na reagovanje Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) na tekst: "Možda su se neke smrti mogle izbjeći".

Odgovor Radulović prenosimo u cjelosti:

Samo činjenice

"U reagovanju Uprava za izvšenje krivičnih sankcija (UIKS) ne pobija ni jednu činjenicu iz našeg teksta, koji smo radili poštujući profesionalne standarde i Kodeks, a kontaktirali smo različite izvore, pa i predstavnike UIKS-a. Koristili smo i relevantne dokumente i izvještaje domaćih i međunarodnih institucija. UIKS reaguje na naslov teksta, koji je izveden upravo iz činjenica i dokumenata do kojih smo došli u istraživanju. Stoga, ne razumijemo ljutnju UIKS-a i vjerujemo da bi bolje i značajnije za društvo bilo da, umjesto na prepiske sa medijima, rukovodstvo ove ustanove energiju usmjeri ka poboljšanju uslova u UIKS-u", poručila je Radulović.

Bonus video: