Podgorička "Čistoća": Primijećeno paljenje kontejnera u više djelova grada, slučajevi prijavljeni nadležnim službama

"Samo tokom jučerašnjeg dana zapaljene su vreće u polupodzemnim kontejnerima u ulicama Meše Selimovića i Cvijetnoj, kao i 3 metalna kontejnera u Dajbabama, a samo šteta zamjene zapaljenih vreća iznosi 2.000 eura"

6363 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Čistoća Podgorica
Foto: Čistoća Podgorica

Podgoričko preduzeće "Čistoća" saopštilo je da pored brojnih apela, skoro svakog dana neodgovorni pojedinci nastavljaju da uništavaju komunalnu infrastrukturu, pa je paljenje kontejnera primijećeno u više djelova grada.

"Samo tokom jučerašnjeg dana zapaljene su vreće u polupodzemnim kontejnerima u ulicama Meše Selimovića i Cvijetnoj, kao i 3 metalna kontejnera u Dajbabama, a samo šteta zamjene zapaljenih vreća iznosi 2.000 eura", ističe se u saopštenju.

Prema njihovim riječima svi slučajevi su prijavljeni nadležnim službama i, kako su naveli, nadaju se da će počinioce otkriti i sankcionisati, kako bi se zaustavilo dalje vandalsko ponašanje pojedinaca.

"Na prostoru grada trenutno se nalazi 361 polupodzemni kontejner čije pražnjenje vrši Čistoća, uz napomenu da su 323 kontejnera u vlasništvu Društva i nalaze se na javnim površinama, dok je 38 kontejnera u vlasništvu pravnih lica. Iz razloga potpunog uništenja, u periodu od 2016. godine do danas, sa terena je uklonjeno 37 polupodzemnih kontejnera, što predstavlja štetu u iznosu od cca 80.000 eura. U periodu od 2019. godine uništeno je 109 vreća u polupodzemnim kontejnerima, čiji je iznos cca 64.000 eura", dodali su.

Iz Čistoće su dodali da nije mali broj ni uništenih poklopaca, pedala, što na određenom broju lokacija, kako su naveli, doprinosi nefunkcionalnosti i otežanom pražnjenju jednog broja posuda.

"Imajući u vidu broj juče zapaljenih kontejnera, navodi na sumnju da je u pitanju nečija namjera a ne nepažnja, s obzirom na učestalost pojave. Na kraju, moramo istaći da ovim nesavjesnim i neodgovornim radnjama pojedinci ne čine štetu samo našem privrednom društvu, već kompletnoj zajednici", zaključili su.

Bonus video: