Popović i Pejović čestitali Dan studenata: Studenti će u Skupštini imati pouzdanog partnera

"Današnji dan je prilika da se prisjetimo hrabrosti studenta Žarka Marinovića koji je stao u zaštitu svog kolege i tom prilikom stradao, tokom protesta organizovanih u borbi za veću autonomiju studenata"

2781 pregleda 1 komentar(a)
Pejović i Popović, Foto: Skupština Crne Gore
Pejović i Popović, Foto: Skupština Crne Gore

Potpredsjednici Skupštine Crne Gore Zdenka Popović i Boris Pejović čestitali su crnogorskim studentima Dan studenata, saopšteno je iz Skupštine.

"S velikim zadovoljstvom želim čestitati Dan studenata svim studentima, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime. Dan studenata je prilika da podsjetimo na važnost obrazovanja, mladosti i energije kojom obogaćujete naše društvo", navela je Popović.

Ona je kazala da su predanost studenata učenju i aktivan doprinos u zajednici ključni za izgradnju bolje budućnosti za sve građane.

"Skupština Crne Gore cijeni vašu ulogu u društvu i pruža podršku vašim naporima za postizanje akademskih i životnih ciljeva. Današnji dan je prilika da se prisjetimo hrabrosti studenta Žarka Marinovića koji je stao u zaštitu svog kolege i tom prilikom stradao, tokom protesta organizovanih u borbi za veću autonomiju studenata. Neka vam ovaj dan donese inspiraciju, motivaciju i puno uspjeha u vašim nastojanjima. Želim vam mnogo uspjeha u svim vašim studijskim poduhvatima i radujemo se budućim dostignućima koje ćete donijeti našoj državi", zaključila je Popović.

Pejović je istakao da obilježavajući ovaj datum, moramo ukazati na značaj stalnog unaprjeđivanja zakonskog okvira kako bismo što bolje podržali potrebe studenata, jer budućnost crnogorskog društva o(p)staje na studentima.

"Prepoznajemo potrebu da osavremenimo naš sistem visokog obrazovanja, integrišući u njega i neformalne oblike učenja koji podstiču usavršavanje tzv. 'mekih' vještina, neophodnih za uspjeh u bilo kojoj profesiji. Pored toga, uspostavljanje snažnog sistema karijernog savjetovanja i olakšavanje pristupa plaćenom stažiranju i radnoj praksi značajni su koraci koji bi studentima pomogli u nesmetanom prelasku na tržište rada", naveo je Pejović.

Poručio je da će studenti u Skupštini imati pouzdanog partnera u tom poduhvatu – kako kroz zakonodavni rad našeg doma, tako i kroz brojne aktivnosti Edukativnog centra Skupštine.

"U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana studenata, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na uvećavanju nivoa prosperiteta crnogorske zajednice", zaključio je Pejović.

Bonus video: