Tivat: Odluke za bolje funkcionisanje grada

3076 pregleda 4 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Administracija Tivta namjerava da izmijeni više lokalnih odluka kojima će se, kako se očekuje, poboljšati stanje komunalnog reda, odnosno poboljšati funkcionisanje grada.

Tako je završena javna rasprava o nacrtu izmjena i dopuna Odluke o radnom vremenu kojom se namjerava uvesti više reda u funkcionisanju noćnih kubova, odnosno objekata za priređivanje igara na sreću.

Sekretarijat za saobraćaj i stambeno komunalne djelatnosti radi na izmjenema Odluka o komunalnom redu kojom će se uvesti zabrana kretanja neprikladno odjevenih osoba, odnosno turista u kupaćim kostimima na javnim površinama u centru grada. Isti Sekretarijat radi i na izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji saobraćaja, a kojom će se izmjeđu ostaloga, uvesti i zabrana upotreba električnih trotineta na šetalištu Pine, kroz Porto Montengro i Malom gradskom parku na Trgu dara Petkovića u centru grada.

Na narednom zasijedanju lokalnog parlamenta pred odbornicima će se naći predlog odluke, kojom će biti definisano da zabrana gradnje stupa na snagu 1. juna i traje do 15. septembra.

Bonus video: