Preminuo profesor Predrag Stanišić

"Dobitnik je nagrade Crnogorske akademije nauka i umjetnosti 2002. godine za ostvarenja u oblasti matematike. Autor je značajnog broja stručnih radova i projekata iz oblasti računarstva, baza podataka i softverskog inženjerstva. Profesor Predrag Stanišić važio je za predanog profesora, omiljenog među studentima a cijenjenog među kolegama i saradnicima"

9900 pregleda 13 komentar(a)
Stanišić, Foto: UCG
Stanišić, Foto: UCG

Redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta na Univerzitetu Crne Gore (UCG) Predrag Stanišić preminuo je iznenada u srijedu 3. aprila, saopšteno je iz UCG-a.

"Profesor Predrag Stanišić je diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore na studijskom programu Matematika i računarske nauke, a magistrirao računarske nauke na Matematičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Doktorsku disertaciju pod nazivom 'Konverzija relacionih baza podataka u objektno-orijentisane i odgovarajuće prevođenje upita' odbranio je na Moskovskom državnom univerzitetu M. V. Lomonosov. Od 1996. godine je zaposlen na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore, najprije kao saradnik u nastavi, a potom je preko zvanja asistenta, docenta i vanrednog profesora izabran za redovnog profesora 2010. godine", navodi se u saopštenju.

Iz UCG-a su kazali da je Stanišić obavljao značajne funkcije kako na fakultetu tako i na Univerzitetu - bio je rukovodilac studijskih programa Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije (2004-2007), dekan Prirodno-matematičkog fakulteta (2007-2013), član Senata Univerziteta Crne Gore (2010-2017), te prorektor Univerziteta Crne Gore za nastavu (2014-2017).

"Dobitnik je nagrade Crnogorske akademije nauka i umjetnosti 2002. godine za ostvarenja u oblasti matematike. Autor je značajnog broja stručnih radova i projekata iz oblasti računarstva, baza podataka i softverskog inženjerstva. Profesor Predrag Stanišić važio je za predanog profesora, omiljenog među studentima a cijenjenog među kolegama i saradnicima", piše u saopštenju.

Stanišić je sahranjen u petak na Novom groblju u Podgorici.

Bonus video: