Optužbe za selektivno uklanjanje štandova u Sutomoru

Na drugoj strani, iz barske Komunalne policije su preko lokalnih elektronskih medija poručili da će ove aktivnosti biti nastavljene “u cilju povećanja nivoa komunalne discipline u Opštini Bar i suzbijanja sive ekonomije”
86 pregleda 0 komentar(a)
Uklanjanje štandova, Foto: Radomir Petrić
Uklanjanje štandova, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 01.08.2017. 15:14h

Nakon uklanjanja štandova sa sutomorskog šetališta koje je naložila barska Komunalna policija, pozvavši se na to da su postavljeni bez odobrenja nadležnog organa, pobunili su se troje prodavaca koji tvrde da se rade o selektivnoj primjeni zakona. Medijima su se obratili Željko Ćurčin, Sani Novaković i Tatjana Vukoslavović koji od maja rade na lokaciji preko puta pijace, i koji kažu da su prema državi izmirili sve obaveze, “A preko 80 posto sličnih štandova u ovoj ulici prema Obali Iva Novakovića radi bez ikakvih dozvola”.

Vukoslavović se pozvala na ugovor o zakupu lokacije sa Kotorskom biskupijom koja je vlasnik zemljišta, dodajuči da je od Opštine Bar “uporno traženo” da im izda i formalno odobrenje, ”a ćute sve vrijeme i sad nam ruše objekte usred sezone”.

"Nema tog razloga da nam se ne izda odobrenje za rad jer nismo ugrožavali javni interes, a moji sin i ćerka od 30 i 25 godina su nezaposleni, i štand im je donosio jedine prihode. Eto, mi smo platili i kazne poreskim i tržišnim inspektorima, više od 1.300 eura", dodala je Vukoslavović.

Na drugoj strani, iz barske Komunalne policije su preko lokalnih elektronskih medija poručili da će ove aktivnosti biti nastavljene “u cilju povećanja nivoa komunalne discipline u Opštini Bar i suzbijanja sive ekonomije”.

Bonus video: