HRA: 61 NVO podržava da Crna Gora bude sponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici, obavijestili smo Spajića i Ivanovića

"Inicijativu je podržalo i Bošnjačko vijeće, kao i Bosnjačka stranka, Liberalna partija, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija Crne Gore i Socijaldemokrate Crne Gore"

5822 pregleda 18 komentar(a)
Detalj iz Memorijalnog centra Potočari, Foto: Shutterstock
Detalj iz Memorijalnog centra Potočari, Foto: Shutterstock

Premijera Milojka Spajića i ministra spoljnih poslova Filipa Ivanovića jutros smo obavijestili da 61 nevladina organizacija (NVO) podržava inicijativu da Crna Gora bude sponzor rezolucije Ujedinjenih nacija (UN) o memorijalizaciji žrtava genocida u Srebrenici, saopšteno je iz Akcije za ljudska prava (HRA).

"Inicijativu je podržalo i Bošnjačko vijeće, kao i Bosnjačka stranka, Liberalna partija, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija Crne Gore i Socijaldemokrate Crne Gore. Tekst inicijative je u pismu koje je dostupno ovdje.Očekujemo da Vlada hitno, na današnjoj sjednici zauzme jasan stav po ovom pitanju", ističe se u saopštenju HRA.

Oni su dodali da pozivaju medije da objave i tekst Nacrta rezolucije i tako se kako su kazali "suprotstave neistinama koje se o njoj plasiraju".

"Prevod na srpski jezik je dostupan ovdje. Prevod na bosanski je dostupan na objavi Memorijalnog centra Potočari. Glasanje o Nacrtu rezolucije je zakazano za 2. maj", zaključuje se u saopštenju HRA.

Bonus video: