Za kolašinske ulice i puteve 300.000 eura

Uključujući novac namijenjen za asfaltranje puteva u Veljem Dubokom i Lipovu, ove godine opredijeljeno je 1,5 miliona eura za unapređenje putne infrastrukture, kaže potpredsjednik Opštine Vasilije Ivanović

3283 pregleda 7 komentar(a)
Radiće se u gradu i u selima, Foto: Dragana Šćepanović
Radiće se u gradu i u selima, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Kolašin raspisala je tender vrijedan oko 300.000 eura za izvođenje radova na adaptaciji ulica i puteva na gradskom i seoskom području.

Uključujući novac namijenjen za asfaltranje puteva u Veljem Dubokom i Lipovu, kako je kazao potpredsjednik Opštine Vasilije Ivanović, ove godine opredijeljeno je 1,5 miliona eura za unapređenje putne infrastrukture.

Ivanović podsjeća da će radovi biti finasirani preko Uprave za kapitalne projekte.

“Posljednji raspisani tender odnosi se na asfaltiranje saobraćajnica u gradu i prigradskim naseljima, počev od Ulice 13. jula, od raskrsnice sa Jagošem Simonovićem, do raskrsnice sa Generala Anđelića. Takođe, adaptacija će se izvoditi od kasarne do Partizanskog groblja, u tri ulice u Smajlagića Polju, kao i asfaltiranje u Blatini, Dulovinama i Šljivovici. Tim tenderom predivđeno je asfaltiranje od ukupno tri kilometra, a većina saobraćajnica je širine preko pet metara”, kazao je on.

Preko do sada raspisanih tendera, objašnjava Ivanović, kolašinska opština ove godine dobiće 12 kilometara novog asfalta, od čega je dio u najudaljenijim selima. Lokalna vlast planira da značajno unaprijedi i gradske saobraćajnice.

Potpredsjednik Opštine objašnjava kako je 1,5 milona eura dobijenih za seosku i gradsku putnu infrastrukturu značajna podrška države, ali da to, kaže, nije dovoljno, s obzirom na trenutne i buduće izazove grada.

“Zaključno sa posljednjim raspisanim tenderom - sredstva iz kumulativne stavke za održavanje infrastrukture su raspodijeljena. Iz te stavke predviđeno je asfaltiranje Veljeg Dubokog i Lipova. Iako je riječ o krupnom iznosu i obimnim radovima, to nije dovoljno, pa svakako očekujemo podršku i u nastavku godine”, kaže Ivanović.

Kolašin se otvranjem tunele Klisura, koji je dio regionalnog puta Jezerine-Lubnice, našao pred novim teškoćama kada je riječ o funkcionisanju gradskog saobraćaja.

Bonus video: