Dokić: Oglas raspisan radi obezbjeđenja nesmetanog rada Službe predsjednika, druga tumačenja neutemeljena

"Interni oglasi su raspisani za radna mjesta koja su neophodna radi nesmetanog obavljanja poslova iz nadležnosti predsjednika Opštine i na isti se mogu javiti isključivo lokalni službenici koji su već zaposleni u lokalnoj upravi", saopštila je Dokić

5818 pregleda 13 komentar(a)
Jasna Dokić, Foto: Vuk Lajović
Jasna Dokić, Foto: Vuk Lajović

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić kazala je da je oglas, koji je Sekretarijat za lokalnu samoupravu raspisao prošle sedmice za zapošljavanje pet savjetnika ili savjetnica na neodređeno u Službi predsjednika Opštine Mila Božovića, radi obezbjeđenja nesemtanog i redovnog odvijanja procesa rada Službe predsjednika, te da je svako drugo tumačenje neutemeljeno i doživljava ga kao pokušaj skupljanja jeftinih političkih poena i pogrešno informisanje javnosti.

Dokić je to navela u saopštenju dostavljenom "Vijestima", reagujući na jučerašnji tekst pod naslovom "Popunjavaju Božovićev kabinet u jeku izborne kampanje".

"Kao savjesno i odgovorno lice, a radi što efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja javnih usluga građanima pristupila sam analizi i organizaciji svih poslova iz nadležnosti lokalne uprave i u tom smislu donjela odgovarajuće akte među kojima je i interni oglas za popunu slobodnih radnih mjesta u Službi predsjednika Opštine shodno pozitivnim propisima koji se odnose na vršenje poslova u organima lokalne uprave. Interni oglasi su raspisani za radna mjesta koja su neophodna radi nesmetanog obavljanja poslova iz nadležnosti predsjednika Opštine i na isti se mogu javiti isključivo lokalni službenici koji su već zaposleni u lokalnoj upravi", saopštila je Dokić.

Ona je dodala da članom 44 Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja (“Sl.list CG, br.3/2020 i 38/2020) nije propisana zabrana zapošljavanja za popunu slobodnih radnih mjesta predviđena važećim pravilnikom o sistematizaciji, kako na određeno, tako i na neodređeno vrijeme.

"Odgovorno tvrdim da je oglas raspisan radi obezbjeđenja nesmetanog i redovnog odvijanja procesa rada Službe predsjednika i svako drugo tumačenje je neutemeljeno i doživljavam ga kao pokušaj sakupljanja jeftinih političkih poena i pogrešno informisanje javnosti.

Ističem da navedeni oglas nije raspisan uoči vikenda kako je to navedeno, već je raspisan sredinom prošle nedelje, što se vrlo jednostavno može provjeriti na sajtu Opštine Budva", zaključuje potpredsjednica Opštine Budva.

Bonus video: