Euromost: U Lim se ispuštaju fekalije, zašto ćute Žurić i Simović?

Iz "Euromosta" su rekli da će nastaviti aktivnosti na očuvanju Lima i pozvali građane da nastave da im prosljeđuju snimke i fotografije na kojima se vidi kako pojedinci uništavaju tu rijeku
55 pregleda 1 komentar(a)
Ispuštanje fekalija u Lim, Foto: Euromost
Ispuštanje fekalija u Lim, Foto: Euromost
Ažurirano: 30.07.2017. 15:07h

Aktivisti Nevladine organizacije (NVO) "Euromost" snimili su juče ispod zgrade Vodovoda "Bistrica" u Bijelom Polju ispuštanje fekalija u Lim iz dvije cisterne.

Iz "Euromosta" su kazali da im se obratio veliki broj građana koji su se žalili na neprijatan miris i istakli da se takve stvari često dešavaju.

"Građani su nam se žalili zbog eksploatacije šljunka iz Lima, iako je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uvelo moratorijum. Kazali da su zvali bjelopoljsku Komunalnu policiju, ali da se niko od njih nije pojavio da provjeri o čemu se radi", kažu u "Euromostu".

Iz te NVO su rekli da će nastaviti aktivnosti na očuvanju Lima i pozvali građane da nastave da im prosljeđuju snimke i fotografije na kojima se vidi kako pojedinci uništavaju tu rijeku.

Oni se pitaju zašto tužilaštvo u Bijelom Polju i službenici za privredni kriminal na sve to ćute.

"Zbog svega toga, ekološke organizacije i građani najavljuju proteste na nikoljačkom mostu. Pitamo se zašto ćute predsjednik Opštine Aleksandar Žurić i ministar poljoprivrede Milutina Simović?", poručili su iz “Euromosta”.

Bonus video: