Laković: Izjava Rađenovića jeftin marketing, Budvi potrebna nova, stabilna i odgovorna vlast

"Zloupotrijebiti osjećanja roditelja koji s pravom protestuju na način da se njihova ljutnja adresira Vladi Crne Gore je, najblaže rečeno, nepristojno"

6203 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Nađa Laković, Foto: PES
Nađa Laković, Foto: PES

Izjava nosioca liste Građanskog pokreta URA Blaža Rađenovića povodom najavljenog protesta roditelja, u vezi sa centralnim vrtićem u Budvi "Ljubica V. Jovanović - Maša", nije nista drugo do jeftin izborni politički marketing, saopštila je Nađa Laković, poslanica Pokreta Evropa sad i kandidatkinja za odbornicu Skupštine opštine Budva.

"Zloupotrijebiti osjećanja roditelja koji s pravom protestuju na način da se njihova ljutnja adresira Vladi Crne Gore je, najblaže rečeno, nepristojno. Za problem koji se odnosi na uzurpaciju dvorišta vrtića je isključivo i jedino odgovorna lokalna vlast, u kojoj učestvuje i URA, što bi godpodin Rađenović morao znati. Prema tome, ako bivši predsjednik UO 'Morskog dobra' ima problem sa lokalnim vlašću, on ima problem sa svojom partijom, koja je, između ostalog, kao činilac lokalne vlasti i sama odgovorna za postojeće stanje", navodi se u saopštenju.

"Radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti, podsjećam da je opština Budva ta koja je dala saglasnost da se uzurpira površina koju je prethodnih skoro pet decenija koristio vrtić 'Ljubica V. Jovanović - Maša', a kojom pravo raspolaganja ima Opština Budva. U ime Vlade Crne Gore, reagovao je resorni ministar Odović, koji je na lice mjesta poslao nadležnu inspekciju koja je utvrdila nepravilnosti i o tome sačinila zapisnik. Dakle Vlada, odnosno nadležno ministarstvo je preduzelo sve korake u okviru svojih nadležnosti i, za razliku od lokalne vlasti, se ponijela odgovorno prema građanima Budve. Prema tome, izjava g-dina Rađenovića nije ništa drugo nego iskazivanje lične frustracije usljed gubitka funkcije", dodaje Laković.

Kaže kako je uvjerena da su građani Budve "umorni od svih lokalnih problema koje postojeća lokalna vlast jednostavno ne rješava".

"Budvi je potrebna nova, organizovana, stabilna i prije svega odgovorna vlast koja će rješavati brojne nagomilane probleme, među kojima je i ovaj. Pokret Evropa sad je jedina snaga koja garantuje prijeko potrebnu stabilnost i odgovornost, te smo uvjereni da će građani Budve na lokalnim izborima iskazati potrebu za promjenom i formiranjem nove vlasti koja neće u sastavu imati neodgovorne pojedince kao što je, između ostalog, g-din Rađenović", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: