Rađenović: Budvanski PES stao na stranu Spajića i Odovića, umjesto na stranu djece

"Gospođa Laković i budvanski PES pokušavaju relativizovati potpisano rješenje ministra Odovića kojim se želi oduzeti prostor za djecu Budve i na najprizemniji način odbraniti u najmanju ruku ovakva skandalozna Odluka 44. Vlade Milojka Spajića i ministra Janka Odovića", saopštio je Rađenović

9584 pregleda 19 komentar(a)
Rađenović, Foto: URA
Rađenović, Foto: URA

Rađenović: Budvanski odbor Pokret Evropa sad je, umjesto na stranu djece Budve, stao na stranu premijera Milojka Spajića i ministra Janka Odovića, koji je potpisao rješenje za oduzimanje prostora vrtića, kazao je nosilac liste Građanskog pokreta URA na izborima u Budvi Blažo Rađenović.

"Umjesto da gospođa Laković stane na stranu djece i roditelja i pridruži se protestu za ispravljanje nepravde pričinjene vrtiću, gospođa Laković i budvanski PES pokušavaju relativizovati potpisano rješenje ministra Odovića kojim se želi oduzeti prostor za djecu Budve i na najprizemniji način odbraniti u najmanju ruku ovakva skandalozna Odluka 44. Vlade Milojka Spajića i ministra Janka Odovića", saopštio je Rađenović, u odgovoru kandidatkinji za odbornicu PES-a Nađi Laković.

Rađenović je rekao da su građani Budve i Crne Gore "navikli da slušaju" od Spajića i njegovog PES-a "konstantne pokušaje obmanjivanja javnosti", ali da "od gospođe Laković to nije očekivao, jer kako kaže u konkretnom slučaju se radi o djeci Budve."

"Ako je, kako kaže gospođa Laković, ministar Odović reagovao i na lice mjesta poslao nadležnu inspekciju koja je utvrdila nepravilnosti i o tome sačinila zapisnik, zašto onda nijeste zaustavili radove u prostoru vrtića? Ili je identična situacija kao i u slučaju "Mia investment" na parceli preko puta Jadranskog sajma gdje su Vlada Milojka Spajića i ministar Odović na isti način postupili, a radovi se i dalje nastavljaju ako ne i jos bržom dinamikom. Gospođa Laković ovim pokazuje kako štiti interese građana Budve i Crne Gore i kako 44. Vlada Crne Gore poštuje zakone", poručio je Rađenović.

On je optužio Spajićevu partiju da je "do sada u svojim radnjama prepoznata kao zaštitnik privatnih interesa i interesa mafije", ali da ga "čudi ovakvo saopštenje gospođe Laković koja djeluje protiv budvanske djece i vrtića u kojem su pored naše generacije i naše djece, išli i naši roditelji."

Rađenović je pozvao, kako kaže, "nestranačkog" nosioca liste PES-a da javno kaže ograđuje li se "od ovakvih skandaloznih Odluka ministra Odovića i Spajićeve Vlade ili je možda opet ucijenjen". Dodaje i da je posebno bitno da javnost sazna da li ovakve odluke Spajićeve Vlade i javno iznesene stavove Nađe Laković podržavaju roditelji sa izborne liste PES-a čija djeca idu u vrtić.

"Spajićeva Vlada je donijela odluku da se Budvi oduzme Luku Budva i da se opet vrate sumnjivi investitori da njome upravljaju, kako je to radio i DPS. Ako u Pokretu Evropa sad misle da će sada svojom politikom nastaviti da oduzimaju prostor koji pripada našoj djeci, neka sigurni budu da im to nećemo dozvoliti. 26. maja će im građanke i građani Budve dati odgovor na takvu politiku i hajdučiju koju sprovode", zaključio je Rađenović.

Bonus video: