Izdaje se i prostor ispred nelegalne "Marine Solila"

Riječ je o marini koja već nekoliko godina, bez papira i reakcije Uprave za inspekcijske poslove, radi na lokaciji Stara Račica u Tivtu
417 pregleda 0 komentar(a)
Marina Solila, Foto: Siniša Luković
Marina Solila, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.07.2017. 19:27h

Preduzeće “Morsko dobro” raspisalo je javni oglas za davanje u zakup četiri objekta obalne infrastrukture, među kojima je i prostor ispred nelegalne “Marine Solila”.

Riječ je o marini koja već nekoliko godina, bez papira i reakcije Uprave za inspekcijske poslove, radi na lokaciji Stara Račica u Tivtu.

“Morsko dobro” je oglasilo davanje u zakup “akvatorijuma ispred pristaništa i komercijalnog privezišta na lokalitetu Stara Račica-Solila”, površine 6.846 metara kvadratnih, gdje se postavljaju dva mobilna plutajuća pontona.

Lokacija je uvedena u izmijenjeni i dopunjeni Plan objekata privremenog karaktera u Opštini Tivat za period 2016-2018. godina.

“Namjena ovog prostora je pristajanje i komercijalni privez plovila, a početna cijena godišnjeg zakupa iznosi 24.540 eura. Ovim javnim pozivom se obezbjeđuju pretpostavke za zakonito dobijanje zakupaca predmetnih lokacija - objekata, izdavanje odobrenja za organizovanje planiranih namjena na tim objektima, što znači obezbjeđenje preduslova za legalno funkcionisanje objekata obalne infrastrukture i legalan rad privrednih subjekata koji na njima obavljaju djelatnosti”, saopšteno je iz “Morskog dobra”.

Kompanija “Yacht Voyage” iz Tivta već godinama, bez važećeg ugovora o zakupu sa “Morskim dobrom”, koristi oko 150 metara operativne obale “sezonskog pristaništa-privezišta” na lokaciji Stara Račica. Zemljište je vlasništvo podgoričkog biznismena Jovana Popovića koji ga je u zakup dao drugoj tivatskoj kompaniji - “Movida“, koja na istočnom dijelu kompleksa gazduje plažom, restoranom i noćnim klubom “Movida Beach“. “Movida“ i “Yacht Voyage“ imaju istog vlasnika, ruskog državljanina Sergeje Voronkova.

“Movida“ za objekte kojima gazduje ima važeće ugovore o zakupu sa “Morskim dobrom”, ali njime nije pokriven dio obale koji se odnosi na privezište-pristanište koje koristi „Yacht Voyage“.

Uprkos tome i činjenici da ne ispunjava ni minimum tehničkih uslova za marine i da nije upisana u Centralni turistički registar Ministarsta održivog razvoja i turizma, već godinama neometano obavlja privrednu djelatnost.

Bonus video: