Vujošević: Važeći plan i dalje ostavlja mogućnost izgradnje "Milenijuma"

Predstavnica nevladine organizacije KANA je istakla značaj usvajanja izmjena i dopuna plana kojim bi se uzeli u obzir stavovi građana koji žive u neposrednoj blizini lokacij i smatra da bi taj plan trebalo usvojiti do kraja mandata gradonačelnika
114 pregleda 0 komentar(a)
Milenijum zgrada, Foto: Boris Pejović
Milenijum zgrada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.07.2017. 13:34h

Gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović izjavio je danas da se soliter “Milenijum”, planiran u Bloku 5, neće graditi “za vrijeme njegovog mandata”. Nevladina organizacija KANA je povodom plana izgradnje solitera imala aktivnu kampanju zaustavljanja tog djela.

“Pozdravljamo današnju izjavu gospodina Stijepovića. Međutim, pribojavamo se da je to više rezultat nespremnosti zainteresovanog investitora, nego što je odraz želje vlasti da se na tom mjestu soliter ne gradi uopšte”, rekla je predstavnica KANA-e arhitektica Milica Vujošević.

Iz te organizacije kažu da se izjavom Stijepovića, ipak, nije riješilo pitanje izgradnje, iako je izjava optimistična.

“Ovim nije riješeno pitanje izgradnje solitera, jer važeći plan i dalje ostavlja tu mogućnost. Takođe mislimo da se ni izmjene plana koje su pokrenute 2015. godine, a na koje se vlasti stalno pozivaju, neće usvojiti do kraja mandata, jer bi bile u koliziji sa stavom građana”, rekla je Vujošević.

Vujošević je istakla značaj usvajanja izmjena i dopuna plana kojim bi se uzeli u obzir stavovi građana koji žive u neposrednoj blizini lokacije. Ona smatra da bi taj plan trebalo usvojiti do kraja mandata gradonačelnika.

KANA je nedavno sprovela anketu koju je ispunilo nešto više od 700 građana od kojih se 90 odsto njih izjasnilo da ne podržava izgradnju “Milenijuma”.

“Volja građana iskazana u anketi je da se na tom mjestu uredi zelena površina i stvori park, skver, gaj, prirodna oaza od gradske gužve. Smatramo da bi gradske vlasti trebalo da ispoštuju građane koji za njih glasaju, i da nađu dogovor sa investitorima koji bi bio koristan za sve strane”, zaključila je Vujošević.

Bonus video: