"Ministarstvo uvažilo apel da Komisija za pružanje lične invalidnine i tuđe njege ažurnije odgovara na zahtjeve Zećana"

"Crna Gora, kao država socijalne pravde, u obavezi je da kontinuirano brine o najosjetljivijim kategorijama stanovništva, zbog čega ne smije biti prepreka u ostvarivanju zakonom zagarantovanih prava građana", rekao je Branko Noković, potpredsjednik zetskog odbora SNP-a

2728 pregleda 5 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Ministarstvo rada i socijalnog staranja uvažilo je apel Socijalističke narodne partije da Komisija za pružanje lične invalidnine i tuđe njege ažurnije odgovara na zahtjeve stanovnike Zete, saopštio je Branko Noković, potpredsjednik zetskog odbora SNP-a.

"Nakon našeg apela, Komisija je počela da poziva građane Zete, koji su prethodno više od šest mjeseci čekali na odgovore na zahtjeve za pružanje lične invalidnine i tuđe njege. Crna Gora, kao država socijalne pravde, u obavezi je da kontinuirano brine o najosjetljivijim kategorijama stanovništva, zbog čega ne smije biti prepreka u ostvarivanju zakonom zagarantovanih prava građana. Kao partija čiji je jedan od osnovnih programskih principa zalaganje za državu socijalne pravde, SNP će i dalje biti na raspolaganju svakom građaninu Zete koji eventualno bude imao problema u realizaciji ovog prava, kako bi im pomogli da to pravo i ostvare u praksi", saopštio je Noković.

Bonus video: