Kadeti Vojske Crne Gore na školovanju na vojnim akademijama u Hrvatskoj i Makedoniji

"Kadetima je ukazano na značaj predstavljanja Crne Gore na najbolji način, tokom njihovog obrazovanja u inostranstvu, primjenu stečenog znanja u kasnijem angažovanju u svojstvu pripadnika Vojske i na prednosti vojne profesije"
317 pregleda 1 komentar(a)
Mihailo Volkov kadeti, Foto: Mod.gov.me
Mihailo Volkov kadeti, Foto: Mod.gov.me
Ažurirano: 28.07.2017. 11:44h

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, primio je kadete Đorđa Mijovića, koji će u septembru 2017. godine započeti obrazovanje na Vojnoj akademiji "Dr Franjo Tuđman" i fakultetima Univerziteta u Zagrebu, Republika Hrvatska, Anetu Božović i Nikolu Mugošu koji će, takođe, u septembru, započeti obrazovanje na Vojnoj akademiji "General Mihailo Apostolski" u Skoplju, Republika Makedonija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Volkov je čestitao prisutnima sticanje statusa kadeta Vojske Crne Gore i iskazao poštovanje na ostvarenom trudu i postignutim rezultatima na testiranjima koja su sastavni dio selekcije kandidata.

"Kadetima je ukazano na značaj predstavljanja Crne Gore na najbolji način, tokom njihovog obrazovanja u inostranstvu, primjenu stečenog znanja u kasnijem angažovanju u svojstvu pripadnika Vojske i na prednosti vojne profesije. Volkov je istakao i da upućivanje kadetkinja predstavlja jako važan segment razvoja politike rodne ravnopravnosti, kojoj Ministarstvo posvećuje veliku pažnju", navodi se u saopštenju.

Volkov je poželio kadetima uspjeh tokom obrazovanja i izrazio očekivanja da će na najkvalitetniji način izvršavati dodijeljene obaveze tokom studija, što će umnogome uticati na njihov budući angažman u Vojsci.

Trenutno se, kako se dodaje, na inostranim vojnim akademijama, za potrebe Vojske Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Italije i SAD obrazuje 30 crnogorskih kadeta.

Bonus video: