Dokić: Opština Budva ne broji 500 zaposlenih, broj zaposlenih na neodređeno vrijeme je 363

Reagovala na tekst "Novi oglas za fotelje u Božovićevom kabinetu"

8801 pregleda 19 komentar(a)
Jasna Dokić, Foto: Printscreen YouTube
Jasna Dokić, Foto: Printscreen YouTube

Netačno je da Opština Budva broji 500 zaposlenih, već je broj zaposlenih na neodređeno vrijeme 363 lica, saopštila je potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić.

Ona je reagovala na tekst "Novi oglas za fotelje u Božovićevom kabinetu" objavljen 16. maja na portalu Vijesti.

Njeno saopštenje "Vijesti" prenose integralno:

"Prije svega, netačno je da Opština Budva broji 500 zaposlenih, već da je broj zaposlenih na neodređeno vrijeme 363 lica.

Popuna slobodnih radnih mjesta u oragnima loklane uprave i samouprave vrši ne na osnovu člana 109 Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je propisano da se radna mjesta u organu lokalne uprave, stručnoj službi, odnosno posebnoj službi, popunjavaju se putem: raspoređivanja; internog oglasa; javnog oglasa i javnog konkursa.

Zbog redovnog procesa rada, Služba predsjednika je je dana 17.04.2024. godine raspisala Interni oglas za popunu slobodnih radnih mjesta:

Samostalni savjetnik I za praćenje vanredne situacije

Samostalni savjetnik II za protocol

Savjetnik I

Viši referent.

Kako se popuna navedenih radnih mjesta nije realizovala putem Internog oglasa, a u skladu sa gore citiranim odredbama, dana 15.05.2024.godine, raspisan je Javni oglas za popunu navedenih radnih mjesta.

Napominjemo da se radi o radnim mjestima koja su sistematizovana Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta, i da je svaki oglas raspisan i sproveden u skladu sa zakonom", zaključila je Dokić.

Bonus video: