Britanski list: Kotrel na pokeru u Crnoj Gori za jednu noć izgubio skoro 19 miliona eura

Vjeruje se da je Kotrel igrao protiv kineskih milijardera, slavnih ličnosti iz Holivuda i zvijezda iz svijeta pokera, kada je prokockao ogromnu sumu

26089 pregleda 140 reakcija 24 komentar(a)
Kotrel (arhiva), Foto: Privatna arhiva
Kotrel (arhiva), Foto: Privatna arhiva

Džordž Kotrel, britanski finansijer i osuđivani kriminalac, prema tvrdnjama iz svijeta kockanja, izgubio je 16 miliona funti (18,7 miliona eura) za jednu noć na pokeru u Crnoj Gori ranije ovog mjeseca, piše Dejli mejl.

Vjeruje se da je Kotrel (30) igrao protiv kineskih milijardera, slavnih ličnosti iz Holivuda i zvijezda iz svijeta pokera, kada je prokockao ogromnu sumu tokom jedne noći.

Prije pomenute igre, piše list, jedan britanski igrač pokera je objavio na društvenim mrežama da je ona "previše velika" za njega, pojasnivši da bi koštalo skoro 160.000 funti samo da se vide tri zajedničke karte.

Kotrel (30), koji je proveo osam mjeseci u američkom zatvoru zbog prevare nakon što je uhapšen 2016, navodno je još uvijek "uživao" u ranim satima prošlog četvrtka ujutru, kada mu je ponestalo sreće, objavio je Dejli mejl 18. maja.

Podsjećaju da se turnir sa visokim ulozima za elitne igrače održava u jednom kazinu u Budvi, a da sve gleda hiljade ljudi na internetu putem prenosa. Izvori tvrde da su se Kotrelovi veliki gubici dogodili u privatnoj VIP sobi, navodi britanski medij.

"Iako je Džordž izgubio toliko novca, činilo se da uživa i nije napustio sto do sedam sati ujutru. Do tog trenutka je izgubio 20 miliona dolara (18,4 miliona eura)", rekao je jedan izvor iz svijeta pokera.

List navodi da nisu uspjeli dobiti komentar od Kotrela.

Izvori kažu, piše Dejli mejl, da će Kotrelov katastrofalan učinak na pokeru prošle sedmice vjerovatno sada učiniti da ga drugi smatraju izuzetno bogatim igračem koji je poznat po preuzimanju značajnih rizika, ali koji se može smatrati „lakim novcem“ za vještije igrače.

"Vijesti" su prošle godine pisale da je Kotrel, kog je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević tada označio kao jednog od finansijera Pokreta Evropa sad, a ministar finansija Aleksandar Damjanović tada kazao da se sa njim povezuje nelegalni kriptomat u Tivtu, bio politički aktivan u Britaniji, naročito u vrijeme Bregzita.

Kotrel je bio jedan od savjetnika Najdžela Faraža, bivšeg britanskog i evropskog poslanika i jednog od najglasnijih zagovornika izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, a bio je zadužen za prikupljanje novca za UKIP (Stranka za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva), sve dok nije uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama.

On potiče iz aristokratske porodice iz Londona i odrastao je i obrazovan na privatnom ostrvu, a kada je otišao na koledž, izbačen je zbog nelegalnog kockanja.

Bio je formalni direktor više biznisa još u mladosti, kako u Velikoj Britaniji, tako i u drugim zemljama, a od 2013. je radio u bankama kao što su Kredit Svis i JP Morgan.

U julu 2016. je uhapšen u Čikagu i optužen za pranje novca, prevare, ucjene i iznude.

U optužnici je navedeno da se 2014. sastao sa tajnim federalnim agentima u Las Vegasu i da je dogovarao pranje miliona dolara novca od droge preko ofšor bankovnih računa.

U decembru 2016. je postigao dogovor sa tužilaštvom i odbačeno je 20 tačaka u zamjenu da prizna krivicu za elektronsku prevaru u kojoj je objasnio razne načine kako se može oprati novac.

U zatvoru je proveo osam mjeseci.

Bonus video: