PES: Jasna nedosljednost Milatovića, neka kaže šta misli o Rezoluciji UN o Srebrenici

Iz te partije su istakli da se Milatović, kad je krajem prošle godine vratio usvojeni Zakon o elektronskim komunikacijama, pozvao na mišljenje i stav Evropske komisije, dok sada, kako navode iz PES-a, to ignoriše

19006 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Najava aktuelnog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da će ignorisati mišljenje Evropske komisije u vezi Zakona o RTCG i da će vratiti zakone na ponovno usvajanje ukazuje na jasnu nedosljednost, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad (PES).

Iz te partije su istakli da se Milatović, kad je krajem prošle godine vratio usvojeni Zakon o elektronskim komunikacijama, pozvao na mišljenje i stav Evropske komisije, dok sada, kako navode iz PES-a, to ignoriše.

"Sada, kada se kao predsjednik svih građana stavio u službu pojedinih privatnih medija, zaboravio je na princip od prije pola godine. Iako je dobro da predsjednik ima stav i na pitanja na koja nema nadležnosti, očekujemo da u međuvremenu jasno kaže šta misli o usvojenoj rezoluciji Ujedinjenih nacija", piše u saopštenju.

Zaključili su da iako je Milatović kazao da je jasan državni stav Crne Gore, "takođe je jasno da predsjednik države izbjegava da ga eksplicitno saopšti, sa jasnom kalkulacijom da za osjetljivu temu svu odgovornost prebaci samo na bivše kolege".

Bonus video: