Demokrate o podjeli stanova: DPS-u najvažniji lični interesi

Upitno je, kako navode, da li je dosledno primijenjena odredba kojom se između ostalog pod poboljšavanjem uslova stanovanja podrazumijeva proširenje stambenog prostora
2 komentar(a)
Demokrate Podgorica, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate Podgorica, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 26.07.2017. 15:09h

Klub odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada podsjeća da je postupak rješavanja stambenih potreba lica koja bira ili imenuje Skupština Glavnog grada i Gradonačelnik uređena posebnom odlukom kojom je jasno precizirano da funkcioner može rješavati stambene potrebe pod uslovom da nema stan, odnosno porodičnu stambenu zgradu u svojini, susvojini ili zajedničkoj svojini na teritoriji Glavnog grada na kojoj je organizovan javni prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na način koji omogućava uredan dolazak i odlazak sa posla.

"Ako ovi funkcioneri zaista nemaju stan, odnosno ako su do sada bili podstanari, smatramo da u nekim povoljnijim ekonomsko-socijalnim usovima za građane, bilo bi normalno da im se riješi stambeno pitanje. Ukoliko zaista nijesu bili podstanari cijenimo da građani Podgorice moraju znati da im Gradonačelnik na ovaj način ne rješava stambeno pitanje, već se radi o čašćavanju stambenim jedinicima čija je pojedinačna vrijednost blizu 100000 eura. Ovakvo raspolaganje imovinom Glavnog grada, uzimajući u obzir socijalni položaj većine građana, najbolji je pokazatelj da su DPSu najvažniji njihovi lični interesi", navodi se u saopštenju Demokrata.

Upitno je, kako navode, da li je dosledno primijenjena odredba kojom se između ostalog pod poboljšavanjem uslova stanovanja podrazumijeva proširenje stambenog prostora, odnosno zamjena manjeg stana za odgovarajući i adaptacija i rekonstrukcija u smislu zakona kojim se uređuje uređenje prostora i izgradnja objekata, davanjem iznosa od 50000 eura u te svrhe.

"U ovakvim situacijama naročito se treba sjetiti nepravde učinjene prema mnogim zaposlenim u Glavnom gradu sa neriješenim stambenim pitanjem, a posebno onih koji su i penziju dočekali ne ostvarivši pravo na stan", navode iz Demokrata.

Bonus video: