Pljevlja: Uvedene restrikcije vode korisnicima koji se snabdijevaju iz bazena na Bogiševcu

Bez vodosnabdijevanja će se primjenjivati povremeno u periodu 10 do 14 časova i od 23 do šest sati

3995 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zbog loše hidrologije preduzeće Vodovod u Pljevljima uvelo je i dnevne restrikcije vode korisnicima koji se vodosnabdijevaju iz bazena na Bogiševcu.

Bez vodosnabdijevanja će se primjenjivati povremeno u periodu 10 do 14 časova i od 23 do šest sati.

“Obavještava cijenjene korisnike da je usled loše hidrometerološke situacije, došlo do izuzetnog smanjenja dotoka vode sa izvorišta Jugoštica, stoga će se u cilju racionalizacije potrošnje vode za piće preći na djelimični režim restriktivnih mjera na bazenu Bogiševac”, navodi se u saopštenju opštinskog preduzeća Vodovod .

Izvorište Jugoštica udaljeno je 7,5 kilometara od Pljevalja. Ovo je prvi izvor koji je kaptiran za potrebe vodosnabdjevanja u Pljevljima, još 1886. godine. Paralelni cjevovod do rezervoara Bogiševac je položen 1981. godine.

Voda izvora Jugoštica gravitaciono dotiče do rezervoara Bogiševac, a u periodu loših dotoka voda se uz pomoć pumpi na postrojenju Podbogiševac prepumpavamo sa postrojenja Pliješ u bazen na Bogiševcu.

Količina vode koja se prepumpava 24 sata dnevno je nedovoljna da bi se zadovoljile dnevne potrebe građana, s obzirom da se više vode troši nego što se dopremi u bazen na Bogiševcu.

Bonus video: