Glavni grad opredijelio četiri stana za vatrogasce, najavili i povišice

Nakon završetka požarne sezone, Glavni grad će dodatno nagraditi vatrogasce za pokazanu hrabrost i nadljudske napore u jednoj od najtežih požarnih sezona posljednjih decenija, kazali su iz Opštine
6 komentar(a)
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Opština Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.07.2017. 13:01h

Glavni grad je, kroz Plan rješavanja stambenih potreba zaposlenih u u 2017. godini, opredijelio četiri stana za Službu zaštite, “uzimajući u obzir specifičnosti i težinu posla koji obavljaju vatrogasci”.

“Nakon završetka požarne sezone, Glavni grad će dodatno nagraditi vatrogasce za pokazanu hrabrost i nadljudske napore u jednoj od najtežih požarnih sezona posljednjih decenija”, saopšteno je iz PG biroa.

Glavni grad, kako je saopšteno, i na ovaj način još jednom odaje priznanje i zahvalnost za sve napore i požrtvovanost naših hrabrih vatrogasaca.

Takođe, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović uputio je parlamentu Glavnog grada i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika u Glavnom gradu kojom je utvrđen dodatak za obavljanje poslova na radnim mjestima u Službi zaštite u visini do 35 odsto.

"Na taj način, uvažavajući potrebu usklađivanja i sa Zakonom zaštiti i spašavanju, napravljena je razlika od 10 odsto komandiru i zamjeniku komandira službe zaštite (imenovana lica) a 20 odsto u zaradama zbog posebnih uslova rada, težine i prirode poslova i odgovornosti u Službi zaštite u odnosu na zarade ostalih zaposlenih u upravi Glavnog grada," kazali su iz Opštine.

Kako su kazali, skupština Glavnog grada će zasijedati u petak, 28. jula.

Bonus video: