Rakčević: Gradnja novog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju počeće 2026.

"Ovaj projekat nije samo građevinski poduhvat, ovo je simbol naše brige i saosjećanja prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, a koji su decenijama nevidljivi i prepušteni sebi samima"

3699 pregleda 2 komentar(a)
Zemljište na kojem je planirana izgradnja Centra, Foto: Glavni grad Podgorica
Zemljište na kojem je planirana izgradnja Centra, Foto: Glavni grad Podgorica

Glavni grad započeo je pripremu izgradnje novog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a koji će se nalaziti u između Tološa i Mareze, kazao je zamjeniik gradonačelnice Luka Rakčević, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Ovaj projekat doživljavam prije svega kao moralnu, a tek onda kao zakonsku obavezu, koja se decenijama gurala ispod tepiha. Zbog toga smo uradili prvi, a suštinski najvažniji korak koji se tiče obezbjeđivanja lokacije budućeg Dnevnog centra, pa sam od Ministarstva prostornog planiranja urbanizma i državne imovine i zvanično zatražio izdavanje urbanističko-tehničkih uslova kako bismo krenuli sa pripremom projektne dokumentacije. To znači da će se novi Dnevni centar nalaziti u mirnoj oazi Podgorice, na putu između Tološa i Mareze, a u podnožju Veljeg brda na gradskim parcelama od preko 8.500 kvadrata na kojima se optimalno mogu planirati i smjestiti gotovo svi neophodni sadržaji koji novi Dnevni centar mora posjedovati”, istakao je Rakčević.

Prema njegovim riječima, projektna dokumentacija i glavni revidovani projekat trebalo bi da bude spreman naredne godine, dok bi 2026. počela gradnja Dnevnog centra.

“Ovaj projekat nije samo građevinski poduhvat, ovo je simbol naše brige i saosjećanja prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, a koji su decenijama nevidljivi i prepušteni sebi samima”, naglasio je Rakčević.

“Pratićemo sve faze ovog projekta , uključiti stručnu javnost, nevladin i civilni sektor, jer je misija solidarnog i inkluzivnog Grada naša zajednička obaveza i dužnost. Vidimo se uskoro sa novim informacijama i koracima u ovom smislu kako bi Podgorica u narednih nekoliko godina konačno dobila Dnevni centar kakav zaslužuje”, poručio je Rakčević.

"Dnevni centar će biti opremljen najmodernijim sadržajima i u njemu će svako biti tretiran sa dostojanstvom, brigom i uvažavanjem", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: