Bar: Građani informisani o reformi javne uprave

Aktivnost kojom se želi uticati da građani budu bolje informisani o ključnim obećanjima Vlade u toj oblasti, privukla je veliku pažnju lokalne javnosti
0 komentar(a)
Moja uprava, Naša uprava,, Foto: Radomir Petrić
Moja uprava, Naša uprava,, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 21.07.2017. 19:15h

Aktivisti ulcinjske NVO “Novi horizonti” sa direktorom Nazifom Velićem na čelu i u saradnji sa kolegama iz barske NVO “Sua Sponte”, danas su ispred zgrade Opštine Bar dijelili brošure o reformi javne uprave. Riječ je o brošuri “Naša uprava do 2020. godine” koja u sažetoj formi predstavlja ključne ciljeve Vladine strategije za reformu javne uprave, usvojene u julu 2016.

Ova aktivnost kojom se želi uticati da građani budu bolje informisani o ključnim obećanjima Vlade u toj oblasti, privukla je veliku pažnju lokalne javnosti. Pored građana koji su dolazili u Opštinu da bi ostvarili svoja prava ili realizovali svoje obaveze, na štandu su infomacije o projektu i brošure dobili i potpredsjednica Opštine Sanela Ličina, opštinski sekretar za finansije mr Zarija Franović, direktor lokalne uprave prihoda Dejan Klikovac, te brojni službenici opštine.

Gosti na štandu bili su i odbornici u SO Bar mr Dejan Đurović (DF), Goran Gula Pejović (DNP), Ranka Šljivančanin (DEMOS), Munib Ličlina (BS), Milenko Cebalović (SNP), Marko Brnjada, Đuro Pejović i Muharem Muratović (DPS), advokati Velija Murić i Dejan Dašić…

Današnji info punkt dio je projekta “Civilno društvo za dobru upravu: Da služi i zasluži” koji sprovodi Institut Alternativa u saradnji sa Centrom za istraživačko novinarstvo i nevladinim organizacijama Bonum, Natura i Novi Horizont, uz podršku EU.

Bonus video: