Vojska CG: Požari pokazali našu spremnost da odgovorimo svim izazovima

Oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore, sa transportnim, sanitetskim, protivpožarnim vozilima i plovnim sredstvima učestvuje u gašenju požara i evakuaciji lokalnog stanovništva u rejonu Boke Kotorske, kao i na teritoriji Glavnog grada
132 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2017. 09:34h

Vojska Crne Gore učinila je i više nego što su njihove ljudske i profesionalne mugućnosti u gašenju požara u rejonu Boke Kotorske, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ministar odbrane Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general potpukovnik Ljubiša Jokić, obišli su lokalite ugrožene požarima u primorskom regionu.

"Tokom obilska Obosnika Bošković i Jokić razgovarali su sa pripadnicima VCG koji su angažovani na sanaciji požara, i uvjerili se da je Vojska učinila i više nego što su njihove i ljudske i profesionalne mogućnosti. Tome svjedoči da su stariji vodnik prve klase Miroslav Dosković Miroslav, stariji vodnik Rade Nišavič i stariji vodnik Darko Rovčanin već pet dana neprekidno, danonoćno, angažovani na gašenju požara u opštini Tivat", navodi se u saopštenju.

Bošković je, kako se dodaje, pohvalio napore, posvećenost i požrtvovanost, kako ovih tako i ostalih vojnika.

Istakao je da je Vojska Crne Gore "još jednom pokazala spremnost da odgovori svim izazovima i zadacima koji se od nje očekuju".

"Oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore, sa transportnim, sanitetskim, protivpožarnim vozilima i plovnim sredstvima učestvuje u gašenju požara i evakuaciji lokalnog stanovništva u rejonu Boke Kotorske, kao i na teritoriji Glavnog grada Podgorice", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: