DPS: DF po običaju zloupotrebljava tuđu tragediju

"Družini iz Demokratskog fronta, političkim piromanima koji su u nekoliko navrata u posljednje dvije decenije pokušavali na različite načine da zapale Crnu Goru i izazovu nemire, poručujemo da se okanu svoje stalne prakse i ne zloupotrebljavaju stanje elementarne nepogode i tuđu tragediju"
6 komentar(a)
Luštica požar, Foto: Čitalac Vijesti
Luštica požar, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 18.07.2017. 10:45h

Demokratska partija socijalista saopštila je da će država Crna Gora, kao i sve susjedne zemlje zahvaćene požarima, uspjeti da se izbori sa vatrenim stihijama.

Iz DPS-a su reagovali na saopštenje Demokratskog fronta, u kojem je između ostalog navedeno da je vlast "obmanula građane obećanjima da će NATO priskočiti u pomoć Crnoj Gori u slučaju ovakvih i sličnih situacija".

"Družini iz Demokratskog fronta, političkim piromanima koji su u nekoliko navrata u posljednje dvije decenije pokušavali na različite načine da zapale Crnu Goru i izazovu nemire, poručujemo da se okanu svoje stalne prakse i ne zloupotrebljavaju stanje elementarne nepogode i tuđu tragediju. Znaju odlično i u DF-u da će međunarodna zajednica i NATO pomoći Crnoj Gori u borbi sa požarima, kao što su to radili i u nekoliko prethodnih sličnih situacija - na primjer, nakon poplava u decembru 2010. ili tokom vanrednog stanja zbog teških sniježnih padavina u februaru 2012. godine", navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su DF-u, kojeg su nazvali "političkim piromanom" preporučili da "umjesto što se trude da profitiraju na tuđoj nesreći, svoju pažnju usmjere na spremanje odbrane i sudski proces koji im slijedi, te da odgovore građanima na pitanje: zašto su i po čijem nalogu pokušali da 16. oktobra 2016. zapale Crnu Goru i izazovu građanski rat?".

Bonus video: