Vremeplov: Plaže su za sve

95 pregleda 0 komentar(a)
Drtagan Krapović obilazak plaža, Kraljičina plaža, Foto: Vuk Lajović
Drtagan Krapović obilazak plaža, Kraljičina plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 18.07.2017. 10:00h

“Svako sprečavanje slobodnog pristupa, kao i naplata ulaza na Kraljičinu plažu, Kraljevu plažu i plažu na Svetom Stefanu - suprotno je ugovoru o njihovom korišćenju”, poručili su iz JP Morsko dobro. Adriatik propertiz, podružnica singapurske firme Aman Rizort koja je zakupila tri plaže, obavezala se ugovorom sa Morskim dobrom da ta kupališta budu bez ikakvih ograničenja na ulazu i u režimu korišćenja.

Povodom učestalih žalbi građana i turista, Morsko dobro je objavilo nekoliko ključnih odredbi ugovora potpisanog prije nekoliko dana: “U članu 7, stav dva Ugovora, precizira se da 'prenosom prava korišćenja Morsko dobro zadržava karakter javnog dobra u opštoj upotrebi, odnosno sva fizička i pravna lica imaju pravo nesmetanog pristupa postojećem i novoizgrađenom morskom dobru'”.

Navodi se da je članom 14 korisnik preuzeo obavezu da plaže organizuje i koristi kao prirodna kupališta - odnosno onako kako to čine korisnici svih ostalih javnih prirodnih kupališta, do 1. septembra 2008, kada bi opet dobila status hotelskih kupališta.

To podrazumijeva da “država Crna Gora jeste i ostaje vlasnik postojećeg i novoizgrađenog morskog dobra”, stoji u Ugovoru.

Bonus video: