DRAMA U TIVATSKOM NASELJU

Vatra više ne prijeti kućama u Đuraševićima

Zasad nema ništa od pomoći iz inostranstva koja bi olakšala napore vatrogasaca na Luštici
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2017. 12:36h

Vatra više ne prijeti kućama u tivatskom selu Đuraševići.

Vatrogasci kontrolišu stanje na terenu, gase požar i ne dozvoljavaju da se vatra prenese na drugu stranu.

Nakon relativno mirnije noći, tivatski vatrogasci su od ranog jutra imali i pune ruke posla sa požarom na Grabovcu.

U selu Đuraševići jutros je na sceni bila prava drama, jer je vatra uprkos svim naporima gasilaca bila prodrla u atar sela.

Na terenu u Đuraševićima je više ekipa tivatskih i vatrogasa iz Bijelog Polja i Dobroboljnog vatrogasnog društva Krtoli kojima pomažu mještani i privatnici sa auto cisternama.

Požar je zaustavljen na rubu nove saobraćajnice u izgradnji MR1 koja je odigrala ulogu vatrogasne barijere pa gasitelji sada uspješno sprečavaju da se vatra prenese preko ceste dalje prema selu.

Vatru kod Đuraševića gasi i jedan od protivpožarnih aviona MUP-a.

Još uvijek je aktivno i požarište iznad Solila gdje se vatra u gustom rastinju polako spušta prema Toplišu.

Požar kod Solila i Topliša gase ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli kojima pomažu kolege vatrogasci iz Bijelog Polja i oni rade sve da se ne ponovi jučerašnja situacija kada je vatra na nekoliko sati prekinula saobraćaj na jedinoj drumskoj vezi Luštice sa ostatkom države.

Na moru pored Krašića i Petrovića dežuraju i patroliraju tri plovila Lučke kapetanije Kotor i Uprave pomorske sigurnnosti kao i gliser Porto Monterengra i par plovila privatnih vlasnika za slučaj da bude potrebna eventualna evakuacija morskim putem. Na terenu su potpredsjednici Opštine Tivat Ilija Janović i Dejan Maslovar.

Tokom noći, vatrogasci i dobrovoljci uspjeli su da od plamena odbrane manastir svetog Arhangela Gavrila.

Nakon ponoći, izbio je i novi požar na Obosniku iznad sela Zabrđe u Opštini Herceg Novi, a o koordinaciji i svjesnosti o problemu na nivou države najbolje govori podatak da Direktorat za vanredne situacije javnost obavještava o Zabrđu kao dijelu Opštine Tivat i najavljuje moguću evakuaciju tog dijela "Opštine Tivat".

Zasad nema ništa od pomoći iz inostranstva koja bi olakšala napore vatrogasaca na Luštici.

Galerija