Situacija u Bigovi pod kontrolom, požar ne ugrožava kuće

Vatrogasci su na terenu angažovali nekoliko privatnih preduzetnika sa građevinskim mašinama koji su na licu mjesta probijali nove protivpožarne puteve i time olakšavali prilaz vozila vatri i omogućavali prekidanje požarnog fronta
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2017. 15:46h

Komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor, Maksim Mandić, kazao je "Vijestima" oko 17:20 sati da je situacija na požaru u naselju Bigova pod kontrolom i da požar trenutno ne ugrožava kuće, ali da se vatrogasci i dalje svim silama bore sa plamenom stihijom.

Ministar Nuhodžić takođe je odlučio da obiđe i požarište u Donjem Grblju, a u međuvremenu na teren su samoinicijativno počeli dolaziti dobrovoljci i građani iz raznih krajeva Boke i Crne Gore, nudeći pomoć već iscrpljenim vatrogascima.

Ranije danas, situacija na požarištu Grabovci naglo se pogoršala, kada je vatra prešla preko brda i spuštala se prema tivatskom polju.

Veliki plamen i gusti dim vidjeli su se i sa tivatske gradske rive Pine, a vatrogasci daju sve od sebe da obuzdaju vatrenu stihiju ali za sada to ne uspjevaju bez pomoći aviona iz vazduha.

Nakon što je jutros bila alarmantna situacija, u kotorskom naselju Bigova stanje se stabilizovalo jer su vatrogasci uspjeli da odbrane kuće.

Na trerenu je bio i gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić koji je zbog dramatične situacije u Bigovi napustio sjednicu okalnog parlamenta.

Vatrogasci su na terenu angažovali nekoliko privatnih preduzetnika sa građevinskim mašinama koji su na licu mjesta probijali nove protivpožarne puteve i time olakšavali prilaz vozila vatri i omogućavali prekidanje požarnog fronta.

Trenutno je situacija na požarištu pod relativnom kontrolom. Veliki požar između Grabovca i Bigove izbio je juče.

Komandir Službe zaštite i spasavanja opštine Kotor Maksim Mandić je kazao da je vatra nošena olujnom burom uspjela da uđe u obuhat sela Bigova i da su se vatrogasci nadljudskim naporima borili "bukvalno da sačuvaju kuću po kuću".

Vatra je nanijela manje štete na određenim objektima, ali zasad nijedan objekat nije uništen.

Na terenu su sve raspoložive ekipe Službe zaštite Opštine Kotora, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Perasta i Službe zaštite iz Budve, a u gašenju pomažu i mještani.

Galerija

Bonus video: