Sutomore: Lokalizovan požar na Golom brdu

Zahvaljujući predanom angažmanu preko 50 vatrogasaca iz Bara, Budve, Petrovca i Ulcinja, sa kojima su u akciji učestvovali i mještani i preduzetnici, odbranjeni su svi stambeni objekti u zahvatu Golog brda, a prilikom gašenja nije bilo povrijeđenih
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2017. 09:27h

Poslije žestoke borbe sa vatrenim stihijom, koja je trajala cijelu noć, barski vatrogasci su rano jutros na Golom brdu suzbili veliki požar koji je planuo juče oko17.30 časova u Spičanskom polju kod mosta.

Načelnik Službe zaštite Opštine Bar Velizar Čađenović rekao je "Vijestima" da je požar na Golom brdu potpuno lokalizovan, ali da zbog jakog vjetra, vatrogasci ostaju cijeli dan na terenu u stanju pripravnost.

"Upravo je vjetar bio naš najveći neprijatelj tokom cijele noći jer je raznosio varnice na sve strane. Akcija je uspješno obavljena. Odbranili smo sve kuće i zgrade i nije bilo povrijeđenih. Nažalost, potpuno je stradala borova šuma na Golom brdu", rekao je Čađenović.

On je "Vijestima" naglasio zbog stepena ozbiljnosti i izlaganja vatrogasnog sastava opasnosti u posljednjih 10 godina ovo bila jedna od tri, eventualno četiri najteže intervencije barskih vatrogasaca.

Na gašenju požara bilo je angažvano preko 50 vatrogasaca iz Bara, Budve, Petrovca i Ulcinja, sa kojima su u akciji učestvovali i mještani i preduzetnici.

O opasnosti koja je prijetila, svjedoče jutrošnje fotografije iz Spičanskog polja, gdje je velikim dijelom izgorjelo nisko rastinje.

Dio jedinica koje su učestvovale u gašenju požara je upućen na odmor, a ostatak je i dalje u pripravnosti na licu mjesta.

Galerija

Bonus video: