Vuković Vučuroviću: Stidio bih se kad bi Demokrate dobile glas zato što ću se izjasniti kao Srbin

On je Vučuroviću poruči da "to što ja nikad nisam bio profesionalni, nego iskreni Srbin, nikad mi nije bila i neće biti smetnja da zajedno sa Dženanom i Štjefanom, rame uz rame, bijem ovu bitku za demokratizaciju crnogorskog društva."
125 pregleda 55 komentar(a)
Mitar Vuković, Foto: Demokrate
Mitar Vuković, Foto: Demokrate
Ažurirano: 14.07.2017. 15:48h

Član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore Mitar Vuković poručio je funkcioneru Dmeokratskog fronta Jovanu Vučuroviću "da je dosta više sa mućenjem vode kojim pokušavate da smutite i razum i emociju i memoriju građana i ulovite koji glas na vašoj „pomiriteljskoj“ jednonacionalnoj priči."

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović nazvao je "sramotnim" ponašanje Demokrata Kotor, koji, kako je naveo, pozitivne rezultate nove opštinske administracije u Kotoru pripisuju isključivo sebi

"Kad god se zaklima stolica Milu Đukanoviću i njegovim pulenima, pa kad počnu da jedan po jedan iskaču iz svojih mafijaških stolovača, iz kojih su cijele opštine o jadu zabavljali, javi se „kolega Vučurović“ da svojim „ja sam iznenađen i uvređen“ saopštenjima pokušaju da vadi fleke za „ljutog političkog protivnika“. Dosta više sa mućenjem vode, kojim pokušavate da smutite i razum i emociju i memoriju građana i ulovite koji glas na vašoj „pomiriteljskoj“ jednonacionalnoj priči. Mitru Vukoviću se, kolega Vučuroviću, zna i ko je i što je i odakle je i gdje je krenuo i sa kim je krenuo, i to bar jedno pola prosječnog životnog vijeka više u odnosu na to vaše busanje. Moramo li sad svi funkcioneri Demokrata da napravimo poseban flajer, u kojem ćemo svoju biografiju, vjerska, nacionalna i druga osjećanja da iznosimo na buvljak i provlačimo ih kroz kaljugu, kako biste vi bili zadovoljni i kako biste nam izdali potvrdu da smo dobri Srbi, neki drugi licencu da smo pravi Crnogorci, neki peti da smo istinski Muslimani, neki deveti da smo nepokolebljivi Albanci..? Je li se vama politika zaista satoji u tome da, s vremena na vrijeme, udarate po opozicionim političkim subjektima, kako bi pokušali da usisate njihovo biračko tijelo, ne mareći, pritom, za to što na taj način iznova i iznova dajete vještačko disanje DPS-u? Vučuroviću, kad shvatite da ovoj državi i njenim građanima, ali i svim narodima, nacijama, etničkim, jezičkim i drugim većinama i manjinama, vjerujućim i nevjerujućim ljudima i svim ostalim kolektivitetima i individuama u Crnoj Gori ne može i neće biti bolje dok se ne skine ova vlast koja čini glavnu diskriminaciju na „naše i njihove“, bojim se da ćete stalno imati potrebu da budete „najjači opozicioni subjekt“. Da li je vrhunac vašeg patriotizma to što ste u stanju da nacionalna osjećanja iznesete na tržište za to malo privilegija koje uživate gotovo 20 godina", navodi se u saopštenju Vukovića.

On je Vučuroviću poručio da "to što ja nikad nisam bio profesionalni, nego iskreni Srbin, nikad mi nije bila i neće biti smetnja da zajedno sa Dženanom i Štjefanom, rame uz rame, bijem ovu bitku za demokratizaciju crnogorskog društva."

"A što znači hrabra i odlučna borba protiv režima? I ko je prepoznao i okarakterisao tu vašu hrabru i odlučnu borbu? To što ste u susret svakim, a naročito novskim izborima sipali drvlje i kamanje i bljuvali svakakve gadosti i monstruoznosti i neistine o Demokratama, zajedno sa određenim strujama iz DPS-a? Zaista smo mislili da ste naučili lekciju koju vam je, kako ste vi negdje rekli - srpski Herceg Novi očitao na prethodnim izborima. Mi bismo, ipak, rekli da su vam građani Novog dali smjernicu šta bar ne bi trebalo da činite. Ipak, izgleda, ne pomaže. Vama je važno da se opet nekako, makar i noktima, uhvatite za titulu „najjače opozicione partije“, pa Đukanović neka „čini zulum“ još pola vijeka što se vas tiče. Djela, gospodine Vučuroviću, djela, a ne riječi. Dovoljno ste bukali svih ovih godina. I? Šta ste napravili? Pa, eto, ako baš moram da vas podsjetim – šta ste učinili i za prava tih Srba za koje poginuste, ali samo 15 dana pred izbore, dok opet ne dočekaju sudbinu koju imaju 27 godina? Ne sumnjam ja, gospodine Vučuroviću, da ćete, kad vam opet bude nešto trebalo, oprostiti nama ove naše „grijehe“ što ne želimo da Đukanoviću izlazimo u susret pričama na kojima, između ostalog, i dobija izbore evo 30 godina. Uostalom, kad ste mogli oprostiti kolegi iz vaše grupacije, koji je pisac Ustava, koji je zacimentirao mnoga pitanja sa kojima vi manipulisete, a sad sa njim pokusavate da dodjete do vecih prava, ja nemam dilemu da ćete oprostiti i nama kad oborimo i posljednji diktatorski režim na tlu Evrope, i tako poboljšati prava svih građana u Crnoj Gori, pa i mojih sunarodnika", kazao je Vuković.

Vuković je poručio da bi se stidio kad bi i jedan jedini glas Demokrate dobile samo zato što će se on izjasniti kao Srbin.

"Da završim, ja bih se stidio kad bi i jedan jedini glas Demokrate dobile samo zato što ću se ja izjasniti kao Srbin. To nije politika – to je piljarenje i hodanje linijom manjeg otpora. A da sam u pravu, svjedoci su mi svi ovi mladi ljudi u Demokratama koji i sada, dok ovo pišem, obilaze domaćinstva po Pljevljima i nailaze na ogromnu podršku svih građana, svih vjera i nacija. Pustite, gospodine Vučuroviću, njih da završe posao za koji moja i vaša generacija očigledno nijesu imale razuma i srca da završe. Uostalom, koliko vidim, oni vas neće ni pitati, a još manje čekati da se vi presaberete – melju DPS i razbijaju njihove organizovane kriminalne grupe gdje god se pojave. A vi nastavite da guslate po svome", zaključio je Vuković

Bonus video: