Susret klapa Novska skalinada 28. jula

Pokrovitelji manifestacije su Opština Herceg Novi i gradska Turistička organizacija
94 pregleda 1 komentar(a)
Novska skalinada, Foto: Slavica Kosić
Novska skalinada, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.07.2017. 13:31h

II Internacionalni susret klapa Novska skalinada biće održan 28 jula ispod Sat kule u Herceg Novom.

Organizatori najavljuju da će nastupiti hercegnovska Gradska muzika, klapa Castel Nuovo, a kao gosti stižu članovi klapa Maris, Bisernice Boke i Inkanto iz Kotora, Jadran iz Tivta, Harmonija iz Budve, Kaše iz Dubrovnika, Asa voće iz Podgorice. Specijalni gost je klapa Kontra iz Splita. Član Kontre, prvi tenor Edi Šegota na nedavno završenom MIKU (Melodije Istre i Kvarnera) 2017. u saradnji sa tenorima (Voljen Grbac i Joso Butorac) osvojio je prvu nagradu MIK-a 2017.

Prvi Internacionalni susret klapa organizovan je u avgustu prošle godine u Herceg Novom, a uz ovaj jednodnevni program obilježena je decenija rada klape Castel Nuovo i pedeset godina od osnivanja klape Bokelji, čiju tradiciju Castel Nuovo uspješno nastavlja.

Lazar Seferović koji imenovan za počasnog predsjednika Organizacionog odbora susreta klapa u Herceg Novom i nekadašnji član ansambla Bokelji sjeća se slične manifestacije koja je 1971. i 1976. godine održana na ljetnoj pozornici na tvrđavi Kanli kula. Tada je tokom dvije noći uzastopno, nastupalo po 20 klapa. Seferović ističe da Novska skalinada pokazuje da se nije nikad izgubila pjesma koja je tradicija ovoga grada i muzička tradicija čitave Boke.

Pokrovitelji manifestacije su Opština Herceg Novi i gradska Turistička organizacija.

Bonus video: