Demokrate položile vijenac na spomenik na Stražici u Pljevljima

U Delegaciji Demokrata bili su Boris Bogdanović, generalni sekretar i Milojica Tešović, koordinator Inicijativnog odbora Demokrata Pljevlja
78 pregleda 2 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 13.07.2017. 14:01h

Delegacija Demokratske Crne Gore, predvođena predsjednikom, Aleksom Bečićem, položila je danas vijenac na spomenik na Stražici, u Pljevljima, saopšteno je iz ove partije.

U Delegaciji Demokrata bili su Boris Bogdanović, generalni sekretar i Milojica Tešović, koordinator Inicijativnog odbora Demokrata Pljevlja.

"Demokrate su ovim činom odale počast ustanicima protiv okupatora u Pljevaljskoj bici iz 1941. godine, ali i opštenarodnom Trinaestojulskom ustanku. Uspomena na oslobodioce ostala je, zasluženo, duboko urezana u pamćenje našeg naroda koji priču o hrabroj borbi protiv okupatora prenose s koljena na koljena, prenoseći, tako, potomcima privrženost idejama slobode i otpora nepravdi. Trinaestojulska etika našeg naroda jasno poručuje da je ljubav prema otadžbini osjećanje koje daje snagu da se pobijedi mnogo nadmoćniji neprijatelj, ali i nesloga u sopstvenim redovima. Antifašistička simbolika Trinaestog jula ostaje ono oko čega će naša država i ubuduće graditi svoju samosvijest. Demokrate će tome uvijek i na svakom mjestu davati puni doprinos", saopštile su Demokrate.

Bonus video: