Tunjevo bez struje i vode na 40 stepeni

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) kazali su “Vijestima” da je od 5. maja do 9. jula na području Tunjeva bilo 28 planiranih i najavljenih radova na mreži, zbog kojih je bilo prekida u napajanju u trajanju od 20 sati
59 pregleda 1 komentar(a)
Tunjevo, Foto: Twitter
Tunjevo, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.07.2017. 18:20h

Mještani Tunjeva tvrde da muku muče sa nestancima struje na temperaturama i do 40 stepeni.

Čim nestane struja, nema ni vode, kažu mještani Tunjeva, u Bjelopavlićkoj ravnici, pored rijeke Zete.

“U ovim vrelim danima, kada temperatura dostiže i do 40 stepeni, nama svakodnevno nestaje struja, a čim nestane struja ostanemo i bez vode. Ne znamo šta je razlog, ali znamo da smo na muci“, kaže jedan od njih.

Iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) kazali su “Vijestima” da je od 5. maja do 9. jula na području Tunjeva bilo 28 planiranih i najavljenih radova na mreži, zbog kojih je bilo prekida u napajanju u trajanju od 20 sati.

Preciziraju da je bilo i 17 havarijskih prekida prouzrokovanih lošim vremenskim prilikama, u trajanju nešto preko sedam i po sati.

“Planirana isključenja izvode se u cilju poboljšanja kvaliteta mreže i obezbjeđenja sigurnog i redovnog napajanja električnom energijom svih naših korisnika. Blagovremeno obavještavamo naše korisnike o planiranim isključenjima, a informacije su dostupne putem medija, Fejsbuka i internet stranice naše kompanije, kao i pozivom besplatnog broja 19 100”.

Dalekovod „Slap Zete“, dug 42 kilometra, kojim se stanovnici sa područja Tunjeva napajaju električnom energijom, nalazi na na prilično nepristupačnom terenu, što otežava rad, kažu iz CEDIS-a.

Bonus video: