Labudović: Crnom Gorom ne vlada Vlada već samo jedan čovjek

"Radmila nije pokazala srednji prst samo sjeveru, Beranama, Viokoj medicinskoj... ona je lično premijeru Dušku Markoviću poručila da se zaigrao i svoju poziciju shvatio ozbiljno
69 pregleda 2 komentar(a)
Emilo Labudović, Foto: Savo Prelević
Emilo Labudović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2017. 09:51h

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Emilo Labudović kazao je da je treba biti dječji naivan pa pomisliti da rektorka Univerziteta Radmila Vojvodić "jedini rektor univerziteta na svijetu bez potvrđene naučne reputacije, može da se suprostavi Vladinoj odluci i zabrani upis u na Medicinskom fakultetu Beranama."

"Visoka medicinska škola u Beranama još nije počela upis nove generacije polaznika, a da li će kad će – ne znamo. Kako god, po jedna Đekna ove ili one vrste Crnoj Gori ne fali. Ali, ono što je već izvjesno jesu dvije nedvosmislene poruke građanima Crne Gore. Prva je upućena onima sa sjevera i glasi da je sve što im je ova vlast obećavala i obećava, a što je trebalo da bude u funkciji razvoja ove regije i o(p)stanka, prije svega mladih u njoj, samo puka obmana i fatamorgana koja se pojavljuje periodično – od izbora do izbora. Ovu školu pohađaju uglavnom mladi sa sjevera i ona im je omogućivala da do znanja, diplome i posla dođu sa svoga brašnjenika, bez skupih i memljivih podstanarskih sobica u Podgorici i mrzovoljnih gazdarica koje od svih datuma u mjesecu pamte samo prvi. Ona je, takođe, bila i veoma snažna ustava migraciji stanovništva sjevera prema Podgorici i zaloga za kakvu takvu budućnost u ovim krajevima. Ali, avaj", kazao je Labudović

On je dodao da je druga i ništa manje važna, poruka ove zavrzlame "upućena svima nama u Crnoj Gori koji još držimo oči otvorene i gledamo šta (nam) se dešava."

"A glasi: Crnom Gorom ne vlada Vlada već samo jedan čovjek, gdje god bio i šta god radio! Jer, treba li biti dječji naivan pa povjerovati da neka tamo Radmila Vojvodić, jedini rektor univerziteta na svijetu bez potvrđene naučne reputacije, može da se suprostavi Vladinoj odluci i zabrani upis u Beranama. Ali, bilo ko i bilo kakve političke i naučne snage, samo ako je leđa uz leđa sa Milom Đukanovićem ili skuplja mrvice sa stola u njegovoj sjenci, može i može mu se. Ne samo da se suprostavi Vladi, premijeru, nekoj državnoj ustanovi, već i elementarnoj logici i zdravom razumu. Radmila nije pokazala srednji prst samo sjeveru, Beranama, Viokoj medicinskoj... ona je lično premijeru Dušku Markoviću poručila da se zaigrao i svoju poziciju shvatio ozbiljno. Taman onako kako je to pokušao i Igor Lukšić onda kada se upustio u pregovore i dogovorio sa srpskom opozicijom oko položaja srpskog jezika u nastavnom procesu pa mu je Milo pokazao da nije premijer već samo puki izvršilac njegovih ideja i naloga", saopštio je Labudović.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije kazao je da buduće studente sa sjevera ne interesuju ni Lukšić ni Marković, ni Đukanović ni Vojvodić, "ni čitava bulumenta oko njih koja se igra državom i o svima njima misle isto, što će reći ništa dobro."

"Izborni rezultati sve jasnije to pokazuju. Oni samo traže pravo na hljeb i život, na ostanak u tom kraju i mogućnost da tamo osnuju porodice i sačuvaju sjever Crne Gore i svoju očevinu stravične sudbine oslikane kućama u kojima caruje paučina i imanja kojima dominiraju lozar i koprive. Upisa u Beranama će biti ili neće biti, stvar sa Đeknom nikad nije dovedena do kraja, ali ima nešto što ni Đukanović ni mnogi Vojvodići oko njega i ispod njega nikako da shvate: sila može sve što hoće, ali ne može dokle hoće. Vrijeme sirove sile, laži, prevara, mućkanja i raznoraznog nečovještva, vrijeme Đukanovića, raznoraznih Vojvodića i vojvodčića neumitno se bliži kraju. Pitam se samo da li ovi ljudi (?) razmišljaju o tome šta će kad ovo njihovo bude i prođe???", zaključio je Labudović.

Bonus video: