Na teritoriji Podgorice nema aktivnih požara

"U toku noći smo obilazili Dajbabsku goru i Zeliniku kako bi spriječili aktiviranje nekog požara na tom području", kazao je komandir Službe zaštite Andrija Čađenović
67 pregleda 1 komentar(a)
Dajbabska gora požar, Foto: Boris Pejović
Dajbabska gora požar, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.07.2017. 08:08h

Na području Podgorice jutros nema akativnih požara, a vatrogasci su u protekla 24 sata imali 45 intervencija, saopšteno je iz Službe zaštite Glavnog grada.

Komandir Službe zaštite, Andrija Čađenović, kazao je da je najteži požar u ponedjeljak bio na Dajbabskoj gori.

"Čitav dan smo se borili sa vatrenom stihijom. U gašenju požara je učestvovalo 12 vozila i 45 vatrogasaca", rekao je Čađenović agenciji Mina.

On je kazao da je taj požar lokalizovan sinoć oko 20 sati, a da su vatrogascima u njegovom gašenju pomogle kolege iz Direktorata za vanredne situacije, ustupajući im dva aviona koji su bili na raspolaganju za gašenje požara iz vazduha.

"U toku noći smo obilazili Dajbabsku goru i Zeliniku kako bi spriječili aktiviranje nekog požara na tom području", naveo je Čađenović.

On je kazao da je Služba zaštite protekle noći imala dvije intervencije na gašenju automobila koje su bile gotovo istovremene.

"U staroj Varoši je gorelo vozilo pežo karavan. Dobili smo dojavu u dva sata i 28 minuta i uputili dva vozila i četiri vatrogasca. Požar je ugašen u dva sata i 44 minuta“, precizirao je Čađenović.

Dodao je da je u Maslinama gorio mercedes A klase za koji su dojavu dobili u dva sata i 30 minuta, a požar ugasili u tri sata.

Bonus video: