Bivši napadač rijetko vadi loptu iz mreže

Begzić priča da mu je uzor Manuel Nojer, golman “Bajerna”, i da je lani ušao na spisak pionirske reprezentacije kod Obrena Sarića.
62 pregleda 1 komentar(a)
Amir Begzić
Amir Begzić
Ažurirano: 10.07.2017. 18:25h

Za razliku od mnogih vršnjaka, Amir Begzić tokom raspusta neće samo uživati u ljetnjim čarima - četrnaestogodišnji golman gotovo svakodnevno će trenirati i po velikoj žegi u kadetima FK “Mornar”.

Polumaturant OŠ “Blažo Jokov Orlandić” za “Mornar” brani već sedam godina, a talenat je pokazao u minuloj takmičarskoj sezoni u kojoj je bio “na crti” u pionirskom i kadetskom timu.

Pioniri “Mornara” okitili su se šampionskom titulom Južne regije i osvojili Kup Crne Gore, a kuriozitet je da je Amir primio samo pet golova na 20 utakmica.

“Bilo ih je više kod kadeta, ali, oni su dvije godine stariji. Počeo sam da treniram kao špic, a onda me Beli Merdović prebacio u golmane. Iskreno, mislio sam da tu neću uspjeti, ali dokazao sam sebi da to nije nemoguće. Moram i dalje da treniram punom parom i da probam da nešto napravim od sebe u sportu”, rekao je “Vijestima” talentovani dječak.

Priča da mu je uzor Manuel Nojer, golman “Bajerna”, i da je lani ušao na spisak pionirske reprezentacije kod Obrena Sarića.

Kaže da se nada pozivu i ove godine.

Ističe da fudbal voli iznad svega i da je zahvalan trenerima Belom Merdoviću, Branku Jeliću i Igoru Peroviću, ali prije svih porodici zbog bezrezervne podrške.

Naglasio je da mu privrednik i predsjednik barske Skupštine Radomir Novaković Cakan pomaže kada je riječ o sportskoj opremi.

Bonus video: