Blokiraće Jaz ako Vlada ne odgovori

“Sada je sve na Vladi jer mi samo tražimo da se sjedne i počne razgovarati, kako bi se pronašli modaliteti da se mještanima omogući knjiženje zemlje“, saopšteno je „Vijestima“ iz NVO
71 pregleda 0 komentar(a)
Jaz, Foto: Vuk Lajović
Jaz, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.07.2017. 13:49h

Iz NVO Jaz-Mrčevo polje zaprijetili su da neće dozvoliti održavanje nikakvih manifestacija na zemljištu uz plažu Jaz i da neće produžiti ugovor o zakupu sa Opštinom Budva, ako predstavnici Vlade i Uprave za nekretnine do ponoći sa njima ne počnu pregovore o knjiženju njivove đedovine.

To je odlučeno preksinoć na vanrednoj Skupštini te NVO, nakon što su budvansku policiju obavijestili da će blokirati prilazne puteve Jazu ako ne dobiju odgovor od Vlade.

Okupljeni u NVO traže da se nađe način da se Grbljani uknjiže na zemljišni kompleks od 180.000 kvadrata uz plažu Jaz, na kome se nalazi koncenrtni plato i sportski tereni.

“Sada je sve na Vladi jer mi samo tražimo da se sjedne i počne razgovarati, kako bi se pronašli modaliteti da se mještanima omogući knjiženje zemlje“, saopšteno je „Vijestima“ iz NVO.

U zaleđu plaže 13. jula počeće festival “Sea dance”, a organizatori su u više navrata saopštili da će biti održan na zemljištu koje, kako tvrde, nije pod sporom...

O zaključcima sa vanredne Skupštine juče je obaviješten i gradonačelnik Dragan Krapović, potvrđeno je “Vijestima”.

Ugovor o zakupu dva miliona kvadrata zemlje u zaleđu Jaza i Mrčevom polju ističe danas.

NVO Jaz-Mrčevc polje i Opština svake godine zaključuju ugovor o zakupu zemlje, po kome se lokalna uprava obavezuje da godišnje uplati 80.000 eura u jednakim mjesečnim ratama.

Krapović je nedavno na konferenciji za novinare najavio da će Opština sa organizatorima zaključiti aneks ugovora o održavanju ovogodišnjeg muzičkog festivala “Sea dance“ na Jazu, ali nije želio da precizira koliko će novca iz lokalne kase biti uplaćeno.

On je naveo da će umjesto dosadašnjih 300.000 eura, koliko je plaćala Opština i 100.000 koliko je išlo iz kase Turističke organizacije, svota biti značajno manja.

Na opštinskom sajtu je već objavljen javni poziv za ustupanje lokacija za prodaju hrane i pića tokom održavanja festivala.

Bonus video: